Bani pentru afaceri

Laurențiu Nistor, deputat PSD, vrea să afle de la ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, dacă anul acesta s-au semnat contracte de finanțare pentru întreprinderile mici și mijlocii. Deputatul readuce aminte faptul că Partidul Social Democrat și-a asumat în programul de guvernare aceste măsuri.

“Prin Programul de Guvernare, PSD și-a asumat, alături de multe alte proiecte ce susțin creșterea economică reală, și susținerea microindustrializării. Astfel, prin Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, există programul pentru sprijinirea IMM-urilor cu cel puțin un an vechime, cu suma de maxim 400.000 de lei, pentru dezvoltarea afacerii. Ministerul a anunțat că pentru acest an sunt minimum 165 de beneficiari, resursa alocată fiind de 74.36 milioane de lei”, arată deputatul PSD, Laurențiu Nistor în interpelarea adresată ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

 

Astfel, deputatul vrea să afle dacă de la începutul anului au fost semnate astfel de contracte.

“Doamna ministru, în cadrul Programului Operațional 2014-2020, de exemplu, se pot obține de asemenea finanțări pentru dezvoltarea IMM-urilor. În acest sens, am dori să ne precizați câte astfel de contracte au fost semnate de la începutul acestui an și care este valoarea lor?”, mai spune deputatul.

[slideshow_deploy id=’36591′]