Facebook anunță noi reguli pentru filmarile live. Ce pățesc utilizatorii care încalcă politicile de postare

Facebook a anunţat o nouă strategie one-strike, valabilă pentru utilizatorii care încalcă regulile de postare în Live Stream: de acum va mai fi tolerată doar o singură încălcare a regulilor de postare.

În funcţie de gravitatea abuzului descoperit, utilizatorii pot primi interdicţie temporară pentru folosirea modului Live Stream, până la blocarea contului de Facebook.

Scopul nostru este să diminuăm riscul de comitere a abuzurilor în Live, încurajând totodată oamenii să folosească această funcţie intr-un mod pozitiv”.

Noile reguli pentru Live Stream se aplică şi cazul utilizatorilor care redistribuie fără nici un context link-uri pentru conţinut atribuit grupărilor teroriste, iar în viitor vor fi extinse şi la alte părţi ale platformei de socializare. Spre exemplu, administratorii de pagini care încalcă politicile de postare nu vor mai putea opta pentru promovare plătită.

În urma atentatului din Noua Zeelandă, administratorii Facebook au descoperit şi înlăturat peste 900 de clipuri video care surprindeau porţiuni din atacul terorist. Administratorii reţelei de socializare promit că vor lua măsuri pentru înlăturarea mai rapidă şi a conţinutului de acest tip.

Sursa: realitatea.net