Fapte, nu vorbe! Se fac ultimele pregătiri pentru turnarea asfaltului pe drumul spre Parâng

În baza asigurărilor ferme ale antreprenorului care execută lucrările de modernizare de pe tronsonul Cabana Rusu – Masivul Parâng al DJ 709F, reprezentanții autorităților județene au făcut promisiunea că până la venirea iernii, pe acest drum se va circula pe… asfalt.

Pentru a se asigura că lucrurile evoluează într-i astfel de direcție, administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram a urcat astăzi din nou pe șantierul din Parâng, împreună cu reprezentantul firmei Strabag, care execută această importantă investiție publică din Valea Jiului. ”Am urcat astăzi din nou în Parâng, pentru a evalua stadiul investiției la drumul județean care va asigura accesul până sus în munte, deoarece mi-am dorit să am un răspuns la întrebarea pe care o pune toată lumea: când începe turnarea de covor asfaltic pe DJ 709F ?”, a spus Costel Avram.

În urma analizei de pe șantier, acesta apreciază că se lucrează conform graficului asumat de antreprenor, informând totodată că au fost făcute lucrările pregătitoare iar în aceste zile se pune încă un covor de piatră, urmând ca, undeva la sfârșitul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie, să fie turnat primul strat de covor asfaltic. ”Cert este că în acest an, așa cum am promis, în Parâng vom putea urca pe un drum asfaltat și pentru că măsura noastră de acțiune stă în fapte, nu în vorbe, vă asigur că așa se va și întâmpla !”, dă asigurări Costel Avram.

Sectorul de drum care este modernizat în Parâng are o lungime de 3,725 km. Lățimea părții carosabile este de 4 m. În cadrul proiectului se vor realiza: 4.525 ml de rigole betonate, 23 de podețe, 2.211 ml de ziduri de sprijin din beton și ciment, 1.249 ml de ziduri de sprijin din gabioane, 2.562 ml de parapete de siguranță.

Proiectul de modernizare a DJ 709F spre masivul Parâng, pe tronsonul cuprins între km 6+600 -km 10+352 este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2 (PNDL2), finanțare obținută de CJ Hunedoara, iar valoarea totală a investiției se ridică la aproximativ 20 de milioane de lei.