10 recorduri inedite pe care merită să le știi

Unii oameni au reușit să marcheze istoria din diverse domenii prin recorduri inedite pe care le-au doborât. De la muzică, fotbal, jocuri și multe altele, iată în rândurile următoare 10 recorduri inedite pe care merită să le știi.

Recordurile sunt următoarele:

  1. O japoneză este cea mai vârstnică DJ din lume – Nipona Sumiko Iwamura a intrat în Cartea Recordurilor la data de 25 mai 2018 când a mixat într-un club la vârsta de 83 de ani și 118 zile. Deși au trecut mai bine de patru ani de la acel moment, Sumiko Iwamura continuă să mixeze în cluburi din țara natală. Cunoscută și sub denumirea DJ Sumirock, ea postează constant pe Instagram clipuri din cluburi.
  2. Recordul celor mai multe gogoși mâncate în doar trei minute – Unii oameni au fost chiar pasionați să doboare recorduri inedite, iar unul de acest gen îi aparține americanului Kevin „LA Beast” Strahle. Acesta a mâncat în doar trei minute 9 gogoși date prin zahăr pudră și a intrat în Cartea Recordurilor pe 12 mai 2017.
  3. Cel mai mare jackpot la sloturi: 39,713,982.25 de dolari – Foarte mulți oameni pasionați de cazinouri țintesc sa castige un jackpot. Iar un câștig cu adevărat spectaculos a fost reușit la Excalibur Hotel-Casino din Las Vegas în 2003, când un IT-ist în vârstă de 25 de ani a câștigat aproape 40 de milioane de dolari. Acesta venise cu gândul să joace de 100 de dolari și a obținut cel mai mare jackpot din istorie. Recent alt castig mare a fost raportat si in Romania, cand un jucator a castigat peste 50.000 euro dupa ce a castigat 15 rotiri fara depunere.
  4. Recordul celor mai multe „duble” cu o minge pe capota unei mașini în mișcare – Acest record îi aparține unui britanic pe nume Ash Randall. Pe 15 noiembrie 2014, el a reușit să țină mingea de picior timp de 93 de secunde în timp ce stătea pe o mașină care era în mișcare.
  5. Recordul celei mai mari colecții de clovni – Un neamț pe nume F.M. Kahn are nu mai puțin de 4.348 de clovni, un adevărat record stabilit pe 11 aprilie 2017. El susține că a început să colecționeze clovni din copilărie, astfel că în ultimele decenii a strâns din toate categoriile. Unii sunt inspirați din artiști, alții din animale și alții din muzicieni.

Unele recorduri sunt de-a dreptul amuzante

  1. O pisică a ținut 10 zaruri simultan într-o lăbuță – Unele recorduri sunt de-a dreptul amuzante, iar un caz elocvent este cel al pisicii care a ținut 10 zaruri simultan într-o lăbuță. Totuși, Bibi, o pisică din Malaezia, a intrat în Cartea Recordurilor pe 18 iunie 2017 după ce a reușit această performanță.
  2. Cele mai multe sărituri de coarda făcute într-un minut de un câine – Tot din această categorie face parte și recordul unui câine pe nume Geronimo ce datează din 2014. Acesta a fost ajutat de proprietatea sa și a reușit nu mai puțin de 128 de sărituri.
  3. Cea mai mare colecție de lego din lume – Lego are pasionați de toate vârstele, iar Vitalii Solovev a reușit să intre în Cartea Recordurilor cu o colecție impresionantă care are nu mai puțin de 5.416 de lego-uri.
  4. Cei mai mulți cârnați produși într-un minut – Irlandezul Barry John Croew a reușit să facă 78 de cârnați în doar un minut în aprilie 2017, pe când avea 36 de ani. El a intrat astfel în Cartea Recordurilor.
  5. Cea mai rapidă cursa de 50 de metri făcută în mâini, pe role – Neamțul Mirko Hanben a introdus mâinile în role și a avut nevoie de doar 8.55 secunde pentru a patina 50 de metri. Recordul datează de pe data de 16 noiembrie 2017 și a avut nevoie de 4 ani pentru a-l pregăti.