Se caută medic pentru studenţii din Petroşani

Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul municipalităţii Petroşani caută un medic generalist pentru cabinetul medical al studenţilor, iar la concursul organizat pentru post sunt acceptaţi şi medici rezidenţi.

În privinţa rezidenţilor, reprezentanţii municipalităţii spun că trebuie să fie în ultimul an de pregătire. Un alt criteriu pe care candidaţii trebuie să-l îndeplinească este ca în ultimii 5 ani să nu fi fost sancţionaţi de clinicile în care au activat ori de Colegiul Medicilor din România.

Concursul ar urma să aibă loc după ce candidaţii îşi vor depune dosarele, termenul fixat fiind 21 decembrie a.c.

Studenţii Universităţii din Petroşani au rămas fără medic după ce titularul postului s-a pensionat, iar Asistenţa Socială Petroşani a reuşit să angajeze doar temporar un alt medic, pentru care însă Codul Muncii nu a mai permis prelungirea contractului part time. Astfel din luna august a.c., studenţii din Petroşani au rămas fără medic şi sunt nevoiţi să meargă la medicul de familie pentru o adeverinţă sau un control.

Până acum nu s-a înscris însă nici un doritor la acest concurs, potrivit informaţiilor prezentate de directorul Serviciului de Asistenţă Socială din Petroşani. „Până în data de 21 decembrie se fac înscrierile şi dacă avem persoane înscrise la concurs noi solicităm Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara constituirea unei comisii şi apoi stabilim ziua examenului, noi nu avem competenţa să constituim comisiile de examinare. Dacă nu se va înscrie nimeni vom face o nouă adresă la DSP şi vom solicita să putem lua un medic cu contract de muncă pe contract part time aşa cum ne dă voie legea”, a declarat Cristina Mraz, şef Asistenţa Socială Petroşani.

Un motiv pentru care medicii nu par interesaţi să activeze în cabinetele şcolare ar fi leafa, care abia dacă ajunge la 2500 de lei cu tot cu bonusuri, însă din această sumă sunt retrase impozitele şi contribuţiile către sănătate, pensii ori bugetul statului.