CS Vulcan – Secţia de Şah a deschis grupă de lucru la Lupeni

În lunile septembrie – octombrie, Federaţia Română de Şah a derulat proiectul „Pierre de Coubertin – Vreau să fiu mare maestru!”, proiect care a avut drept obiectiv principal promovarea şahului în rândurile copiilor de până la 12 ani şi atragerea acestora spre practicarea acestuoi sport.Secţia de Şah a Clubului Sportiv Vulcan s-a implicat în acţiuni de promovare a şahului în şcolile din Vulcan, Lupeni şi Uricani.
Sah Lupeni 1
Au fost susţinute cursuri de iniţiere, au fost distribuiţi fluturaşi cu prezentarea beneficiilor pe care le aduce practicarea şahului, au fost fost distribute sute de pliante cu probleme de mat într-o mutare.
Sah Lupeni 2
Primele efecte ale acestor acţiuni nu au întârziat să apară. Receptiv la interesul acordat şahului de către copii, Consiliul Local Uricani a aprobat sprijinul financiar necesar organizării unui concurs de şah destinat tuturor elevilor din localitate, concurs ce va avea loc în 14 noiembrie 2015.
Sah Lupeni 3
La Lupeni, începând cu 30 octombrie2015, funcţionează o grupă de lucru a Secţiei de Şah din Vulcan. Acest „statut” este unul provizoriu, până la îndeplinirea condiţiilor necesare afilierii la Federaţia Română de Şah, ca club de şah autonom. Copiii din Lupeni care doresc să descopere tainele sportului minţii, să se perfecţioneze în practicarea şahului, o pot face sub îndrumarea domnului Michi Marin, –  jucător de categoria I, ELO de 1715,  telefon: 0728 201 042 – care, suntem convinşi, va dovedi un tact padagogic pe măsura experienţei pe care o are în practicarea şahului. Douăzeci de copii între 5 şi 10 ani au răspuns invitaţiei de a studia şahul la Lupeni şi au participat la prima şedinţă de antrenament, ceea ce este o promisiune pentru viitor.
Sah Lupeni 4
Cu ajutorul domnului Darius Câmpean, preşedintele Departamentului Lupeni a Sindicatului „Muntele”, cursurile se vor desfăşura în Biblioteca  Clubului Sindicatelor Lupeni, în fiecare zi de luni, marţi şi vineri, de la ora 16.
[slideshow_deploy id=’17450′]