Deficienţe în procedura achiziţiilor de la CEH

Deficienţe grave la Complexul Energetic Hunedoara. Fostul ministru al Energiei, Andrei Gerea, a precizat la predarea mandatului că societatea energetică din Hunedoara a avut deficienţe grave la achiziţii.

andrei_gerea

“La nivelul Complexului Energetic Hunedoara,  am găsit lucrurile într-un stadiu extrem de dificil. Ni se solicita direct băgarea lui în insolvență. Rapoartele Corpului nostru de control au arătat grave deficiențe, mai ales la nivelul achizițiilor. Am reușit totuși să stabilizăm compania. Am reușit să aducem un ajutor de stat, condiționat însă de rambursarea ajutorului de stat acordat ilegal în timpul guvernării Boc și care a grevat suplimentar anul acesta complexul”,  a declarat Andrei Gerea la predarea mandatului de ministru.

Anul acesta la Complexul Energetic Hunedoara au descins procurorii DNA. Anchetatorii nvestighează importul a 400.000 de tone de cărbune din Ferederaţia Rusă, prin companii din Ungaria şi Elveţia.

Totodată, inspectorii financiari de la Curtea de Conturi au identificat mai multe nereguli cu iz penal, iar documentele au fost înaintate organelor de cercetare.

“În ceea ce priveşte actele întocmite urma acţiunilor efetuate la Complexul Energetic Hunedoara menţionăm că acestea se află în curs de valoficare cu propunerea de sesizare a organelor de urmărire penală, context în care precizăm că instituţiile respective sunt singurele în măsură să decidă asupra accesului liber la informaţiile publice fără a fi periclitate desfăşurarea sau rezultatul anchetelor”, se arată într-o informare a Curţii de Conturi.

[slideshow_deploy id=’22083′]