Vulcanul și-a prezentat potențialul de afaceri unor oficiali din Cehia și Germania

investitori1În urma participării pe care a avut-o în vara acestui an la un important seminar de afaceri de la București, primarul Vulcanului, Gheorghe Ile a obținut promisiunea unor reprezentanți ai ambsadelor și mediului de afaceri internațional că vor veni în Valea Jiului pentru a vedea cu ochii lor care este potențialul de dezvoltare economică al acestei zone.

Primii care au răspuns acestei invitații sunt câțiva oficiali din Cehia și Germania, care au fost astăzi oaspeți ai Văii Jiului, având o serie de discuții cu reprezentanți ai autorităților locale din Vulcan și Petroșani.

În cursul dimineții, primarul Gheorghe Ile, împreună cu viceprimarul Cristian Merișanu, cu secretarul Rodica Peter, directorul economic Luminița Leonte și alți funcționari ai Primăriei au avut o rundă de întâlniri cu dl. Milan Peprnik, ministru consilier și șef al Departamentului economic al Ambasadei Cehiei la București, cu d-na Adriana Andriescu, reprezentant al ”Germany Trade Invest”, Agenția de Invetsiții a Germaniei, care furnizează informații privind oportunitățile de afaceri pentru investitorii din Germania, dar și cu alți membri ai celor două delegații.

investitori3”Mă bucur că ați acceptat invitația noastră și ați venit să cunoașteți mai bine municipiul Vulcan și Valea Jiului. Cred că atuurile pe care noi le avem în acest moment, atât în ceea ce privește potențialul de dezvoltare în domeniul industriei și turismului, cât mai ales al forței de muncă vor fi în măsură să genereze interesul investitorilor din Cehia și Germania pentru zona noastră”, a declarat primarul Gheorghe Ile.

Reprezentantul Ambasadei Cehiei, Milan Peprnikeste de părere că, din experiența pe care a acumulat-o ca reprezentant al țării sale în mai multe țări europene, cele mai bune oportunități de afaceri se pot naște în urma construirii unor parteneriate directe între localități din Cehia și România. La rândul său, r reprezentanta delegației Germaniei s-a arătat  interesată de  calificarea forței de muncă din zonă sau necesarul de investiții pentru finalizarea proiectului de dezvoltare turistică din stațiunea Pasul Vîlcan.

Oaspeții din Cehia și Germania au avut ocazia de a vizita, la Vulcan, zona turistică Pasul Vîlcan și Expoatarea Minieră de la Paroșeni.

[slideshow_deploy id=’17448′]