Insolvenţa CEH, pe mâna procurorilor

Cererea de insolvenţă formulată de reprezentanţii Complexului Energetic Hunedoara a ajuns pe masa procurorilor, ca urmare a unei plângeri înaintate de Gerom International.
pizap.com1452172276218111 
Oficialii Gerom International SA Petroşani îi acuză pe reprezentanţii Complexului Energetic Hunedoara că au introdus cu rea credinţă cererea de declarare a insolvenţei şi a sta doar pentru a bloca acţiunile creditorilor care, la rândul lor, cereau insolvenţa în instanţă. „Între SC Gerom International SA, în calitate de furnizor, şi SC Complexul Energetic Hunedoara, în calitate de beneficiar, s-au stabilit raporturi contractuale comerciale, în considerarea cărora SC Gerom International SA a furnizat CEH produse şi a prestat servicii. (…) Cererea (n.r. de insolvenţă) formulată de Societatea Complexul Energetic Hunedoara este introdusă cu rea credinţă, cu scopul blocării tuturora cţiunilor creditorilor, prejudiciind interesele SC Gerom International. Acţiunea CEH SA nu este decât un mijloc de a suspenda acţiunile întreprinse împotriva sa pentru recuperarea creanţelor înregistrate, de o valoare mare, precum şi a altor acţiuni judiciare declanşate împotriva CEH SA”, se arată în plângerea înaintată procurorilor de reperezentanţii Gerom International. Pe de altă parte, aceştia precizează că, în baza contractelor încheiate între părţi, furnizorii sau prestatorii sunt obligaţi în continuare, potrivit legii şi a clauzelor contractuale, să furnizeze produsele şi să presteze servicii către CEH. Nefiind, însă, asigurată plata sumelor restante, cei de la Gerom International spun că urmarea imediată va fi intrarea în faliment a principalilor creditori ai CEH.
Gerom International reclamă şi faptul că semnatarul cererii de deschidere a procedurii de insolvenţă nu avea calitatea de reprezentant şi asta pentru că, susţin cei de la Gerom, directorul general Emil Floruţ era revocat din funcţie şi nu a fost numit un alt director general. Paradoxal, însă, reprezentanţii Gerom s-au antepronunţat (în condiţiile în care plângerea a fost formulată înainte de decizia instanţei în ceea ce priveşte numirea administratorului judiciar) şi au pus tunurile şi pe Euro Insol, reprezentată de Remus Borza. Euro Insol SPRL era propunerea CEH  pentru viitorul administrator judiciar, iar oficialii GEROM l-au acuzat în plângerea penală de incompatibilitate.
Plângerea penală a fost înaintată Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, care trebuie să o analizeze şi să dea o soluţie.
[slideshow_deploy id=’13835′]