Premierul Dacian Cioloș caută soluții de parteneriat cu SUA pentru consolidarea sectorului energetic din România

Premierul Dacian Ciolos a avut, pe parcursul vizitei sale în SUA, mai multe întâlniri cu reprezentanții administrației americane implicați în susținerea și dezvoltarea colaborării economice.

ciolos

Una dintre acestea a avut loca astăzi în compania unor reprezentanți ai administrației americane și a presupus un dialog constructiv cu secretarul pentru Energie, Ernest Moniz. Premierul Dacian Cioloș, împreună cu ministrul Energiei, Victor Grigorescu au prezentat structura sectorului energetic românesc, bazat pe un mix de resurse și strategia de a atrage noi tehnologii pentru explotarea acestora. În acest sens, se dorește colaborarea institutelor românești de specialitate cu parteneri americani, astfel încât soluțiile moderne atât de eficiență energetică, dar și de protecția mediului să poată fi aplicate pentru exploatarea corectă a resurselor existente. De asemenea, s-a subliniat interesul pe care companiile americane îl au în zona energiei și strategia prin care România poate ajunge un adevărat centru de resurse energetice în regiune.

În cursul vizitei în SUA delegația română condusă de premierul Dacian Cioloș s-a întâlnit de asemenea, astăzi, la un dejun de lucru cu reprezentanții mai multor companii și asociații de afaceri prezente sau interesate de invesții în România: Amerocap, Amgen, Coca Cola Company, ExxonMobil, Honeywell, Lockheed Martin, Medtronic, Parsons, Pifzer, Textron, Oracle, Cargill, Dow Chemical.

[slideshow_deploy id=’20328′]