58 de milioane de euro pentru un drum

Finalizarea lucrărilor la drumul național care ar face legătura între Valea Jiului și Oltenia, pe la Herculane ar mai avea nevoie de circa 58 de milioane de euro. DN 66A, cunoscut drept ‘Drumul lui Bãsescu’, care face legãtura între Bãile Herculane si localitatea Uricani,  are o istorie în spate.

dn66uricani1

De aproape 20 de ani se încearcã realizarea legãturii între Valea Jiului si Herculane. În anul 1999 drumul forestier a fost încadrat în categoria drumurilor nationale. Pe vremea când Traian Bãsescu era ministrul Transporturilor au început lucrãrile.  Au fost construiti circa 20 de kilometri, din Uricani pânã în Câmpusel.

“Pentru cei 20 de kilometri care ar mai fi de fãcut am mai avea nevoie de 58 de milioane de euro”, a mai subliniat Dãnut Buhãescu”,  a declarat Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.

Odatã construit, DN66A ar face legãtura cu localitatea Cerna Sat din judetul Gorj, aflatã la doar 42 de kilometri de Bãile Herculane, pe un drum prost, dar care trebuie doar reabilitat, nu construit de la zero, cu toate avizele aferente.

[slideshow_deploy id=’17217′]