Deponeu temporar pentru deșeuri

La ședința de consiliu de marți, aleșii locali din Petrila au aprobat prinderea în buget a sumei de 150.000 de lei pentru amenajarea unui deponeu provizoriu pe raza orașului, unde să fie depozitate deșeurile din localitate.
„Am stabilit un amplasament pentru construirea unui deponeu provizoriu de 3000 mp la Petrila,  pentru orașul Petrila, în condițiile în care sunt probleme cu depozitarea deșeurilor pentru că nu este încă stabilit operatorul pentru deponeul de la Bârcea. A fost  contestat caietul de sarcini pentru operator, au fost și în instanță din câte am înțeles, cert este că nu reușesc să atribuie contractul și atunci am inițiat proiectul de hotărâre. Vreau să demarez procedurile pentru acordul de mediu, am alocat și niște bani, dar, sincer, sper să nu trebuiască să-l construiesc”, a declarat primarul orașului Petrila, Vasile Jurca.
De precizat că CJ Hunedoara a aprobat amenajarea unui deponeu temporar la Petroșani, care să deservească întreaga Vale a Jiului, însă edilul petrilean spune că vrea să se asigure că nu va rămâne cu gunoaiele nedepozitate. „La Petroșani se construiește un deponeu, tot de 3000 mp, dar, dacă nu vor reuși cei de la Consiluul Județean să atribuie contractul pentru deponeul de la Bârcea în următoatele 4 luni, cel de la Petroșani se va umple și iar nu vom avea unde duce”,a  explicat Jurca.
[slideshow_deploy id=’27126′]