Sibienii învață de la hunedoreni

Cei de la Sibiu învață de la noi cum să gestioneze problema animalelor fără stăpân. Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, și vicepreședintele Mircea Bobora s-au întâlnit, la Deva, cu președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, și cu vicepreședintele Marcel Constantin Luca.

lideri-cj-hunedoara

La discuții au mai luat parte reprezentanta Asociației Animal Life Sibiu, un ONG care apără drepturile animalelor, și dr. Adrian Cioran, directorul Serviciului Județean pentru Ocrotirea Animalelor fără Stăpân Hunedoara. Reprezentanții administrației sibiene au dorit să vadă la fața locului modul de organizare și funcționare a serviciului amintit anterior.

Președintele Laurențiu Nistor le-a prezentat oaspeților structura organizatorică a acestui serviciu, precum și rezultatele obținute în cei patru ani de funcționare. Ulterior, reprezentanții CJ Sibiu au fost conduși în teren la adăposturile de la Hunedoara, Călan și Orăștie. Reprezentantul seriviciului județean, dr. Adrian Cioran, le-a explicat la fața locului care sunt tipurile de adăposturi pentru câinii abandonați, existente în județul Hunedoara, ce înseamnă un adăpost mare, unul mediu și unul modular, care este procedura de lucru și ce eforturi presupune cazarea câinilor abandonați, odată culeși de pe străzi.

“Județul Hunedoara este singurul județ din țară în care funcționează un astfel de sistem intergrat, iar Sibiul dorește acum înființarea unui organism similar. În urma vizitei de documentare, atât conducerea CJ Sibiu, cât și reprezentanta ONG-ului de protecție a animalelor s-au declarat încântați de cele văzute aici. 

Președinta CJ Sibiu a solicitat conducerii CJ Hunedoara și dr. Adrian Cioran sprijin fizic și logistic pentru înființarea serviciului, inclusiv prin prezentări în detaliu la o apropiată reuniune a primarilor din județul Sibiu, ce va fi convocată de către conducerea administrației sibiene”, arată oficialii Consiliului Județean Hunedoara.

În prezent, în județul Hunedoara funcționează opt adăposturi, la Deva, Brad, Orăștie, Simeria, Hunedoara, Călan, Petroșani și Urican, cu o capacitate totatlă de 840 de locuri. Gradul de ocupare este de circa 90%.
Serviciul Județean pentru Ocrotirea Animalelor fără Stăpân Hunedoara are 54 de angajați, iar din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară fac parte 41 de orașe și comune, plus Consiliul Județean Hunedoara.

[slideshow_deploy id=’27028′]