Recesiunea a afectat Valea Jiului

Recesiunea a afectat Valea Jiului, iar zona nu reușește să scape de stigmatul de defavorizat. Ministerul Economiei caracterizeaza Valea Jiului ca fiind o zonă fragilă.

Statutul de zonă monoindustrială și-a pus amprenta asupra Văii Jiului, iar recesiunea economică a accentuat statutul defavorizat. Mai mult, cei de la Ministerul Economiei subliniază că eliminarea subvențiilor a accentuat problemele Văii Jiului și nu numai ducând la creșterea șomajului.

“Intensificarea procesului de restructurare economică șI retragerea subvențiilor acordate de stat au făcut ca, în perioada următoare, unele zone să se transforme în zone aflate în decline industrial. Exemple: (…) zone din Hunedoara (regiunea Vest). Populația ocupată în sectorul industrial a scăzut semnificativ în regiunea Vest, în mod deosebit în județele puternic industrializate: Hunedoara șI Caraș-Severin, în special în urma disponibilizărilor masive de personal din sectoarele minerit și siderurgie ”, mai arată Ministerul Economiei.

Strategia statului este de a atrage investiții străine și de a sprijini IMM-urile în vederea atragerii de fonduri europene.

[slideshow_deploy id=’24093′]



(Următoarea știre) »