Schimbare de plan pentru CEH

Sindicaliștii s-au aflat la București unde au avut întâlniri cu persoane care au un cuvânt de spus în privința Complexului Energetic Hunedoara. aceștia caută soluții de redresare a societății energetice. Sindicaliștii au reiterat ideea că ar putea rămâne patru unități miniere în cadrul Compexului Energetic Hunedoara, și nu două așa cum prevede planul pe care se bazează Ministerul Energiei.

Sindicaliştii care încearcă să scoată „pietrele” aruncate în groapa CEH, de sindicaliştii aserviti administratiei. Se discută ca variantă de viitor pentru CEH, functionarea în continuare cu patru Exploatări miniere ( restructurate ), trei grupuri energetice şi o sucursală de prestări servicii. Interesul national a pus la aceeaşi masă toti actorii care pot decide soarta CEH.
Sindicatul Muntele împreună cu Sindicatul Solidaritatea Hunedoara şi sprijiniti de Confederatia Meridian, reprezentată de dl. Ioan Popescu, au pus bazele acestui demers de redresare a CEH. Deci se poate!”, scrie Cristian Iștoc, președintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoreană, pe pagina sa de socializare.

Ministerul Energiei merge pe varianta închiderii minelor Lupeni și Lonea și menținerea în funcție a câte unui grup de la termocentralele Paroșeni și Mintia și menținerea unităților miniere Livezeni și Vulcan.

[slideshow_deploy id=’17636′]