COLECTEAZĂ SELECTIV PENTRU A DOTA UNITĂȚILE ȘCOLARE

Primăria Petrila și Edil Sal Prest Petrila îi invită pe cetățeni să colecteze selectiv. Valea Jiului este încă în urmă în ceea ce privește colectarea selectivă a deșeurilor, iar acest lucru crește taxele pentru depunerea gunoiului în gropile autorizate. Autoritățile petrilene susțin că prin colectarea selectivă se protejează și mediul înconjurător.

“Protejarea mediului înconjurator constituie astăzi una din problemele cele mai importante ale umanității deoarece are implicații majore asupra sănătății. Este foarte important să ținem cont că după consumul unui produs să depozitam corect ambalajul acestuia. În acest fel acesta ajunge să fie reciclat și se evita poluarea mediului. Una dintre principalele surse de poluare o constituie ambalajele produselor, care la finalul ciclului de viață, ajung să polueze mediul înconjurator”, arată reprezentanții Edil Sal Prest Petrila.

Campania demarată de autoritățile locale de la Petrila are un rol educativ, dar în același timp își propune să îi sensibilizeze pe cetățeni.

“Pentru a încuraja obiceiul de a colecta selectiv, lunar EDIL SAL PREST SA va dona 15% din profitul obținut în urma valorificării deșeurilor reciclate pentru dotarea școlilor și grădinițelor de pe raza Orașului Petrila”, mai spun cei de la Edil Sal Prest.

[slideshow_deploy id=’19661′]