”Ne învață școala să colectăm selectiv” și la Uricani

colectareuricani1Campania educațională ”Ne învață școala să colectăm selectiv” derulată de Pregoterm SA Vulcan, în parteneriat cu Eco Rom Ambalaje București și autoritățile locale din Vulcan, Aninoasa și Uricani a ajuns astăzi și la elevii claselor primare de la Liceul Tehnologic Retezat din Uricani.

Evenimentul a avut loc miercuri, 12 aprilie la sala de sport a Școlii generale nr 2 din Uricani. La acest eveniment au participat, pe lângă elevi și cadre didactice, primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu, viceprimarul Corneliu Braia, conducerea unității de învățământ, reprezentanții Pregoterm SA Vulcan dar și viceprimarul municipiului Vulcan, Cristian Merișanu.

Marius Danci, directorul operatorului local de servicii de salubritate Pregoterm, care a preluat din acest an responsabilitatea ridicării deșeurilor și pe raza orașului Uricani, le-a vorbit elevilor despre beneficiile colectării selective a deșeurilor, despre responsabilitatea pe care o au, în primul rând, copiii și tinerii, în această direcție, dar și despre succesul programului educațional ”Ne învață școala să colectăm selectiv” care se derulează de mai mulți ani în municipiul Vulcan.

colectareuricani2

”Este foarte bine că prin astfel de programe începem un program de educație a copiilor și tinerilor, în paralele cu un program de conștientizare a metodelor moderne de management al deșeurilor, pentru că de felul în care, în viitorul imediat, vom înțelege să acționăm atunci când vine vorba despre ce, unde și cum aruncăm la tomberon, va depinde nu doar curățenia orașului nostru, ci și cât ne vor costa serviciile de salubritate”, a declarat Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.

Acesta mai spune că, în prezent, la Uricani, taxa de salubritate este menținută la o cotă destul de scăzută, dar avertizează în același timp că fără un serviciu de colectare și valorificare a deșeurilor reciclabile, nimeni nu va putea garanta că aceste costuri ale serviciilor de colectare și depozitare a deșeurilor nu vor crește.

colectareuricani3