Peste 800 de abonați ai Apa Serv Valea Jiului utilizează serviciile online de facturare și plată

asvj onlineDemarat la finele anului 2015 și devenit funcțional la începutul anului 2016, la inițiativa directorului general Costel Avram, noul serviciu de plată a facturilor pentru apă și canalizare, prin intermediul aplicației online suscită din ce în ce mai mult interesul clienților operatorului regional de apă și canalizare din Valea Jiului.

Potrivit șefului Serviciului Exploatare al ASVJ, Cristian Ionică, din punct de vedere statistic, în decurs de numai un an de la punerea în funcțiune a acestui serviciu, peste 800 de abonați s-au conectat deja la aplicația online de gestionare a facturilor și plăților, din care circa 700 utilizează în mod constant modul de plată electronică, cu cardul bancar. ”Cred că este o evoluție bună pentru un singur an de când am lansat această modalitate modernă și comodă de plată electornică. În același timp, este în continuă creștere numărul abonaților noștri care utilizează serviciile de înregistrare online a consumului de apă, un alt serviciu electronic pe care l-am pus în funcțiune la începutul anului trecut”, spune Cristian Ionică.

Oricine poate beneficia de acest modern mijloc de plată a facturilor pentru consumul de apă și canalizare. Pentru a avea acces la aplicația de plată, clienții trebuie să înregistreze mai întâi un cont de client pe situl Apa Serv dedicat, respectiv la adresa de net https://clienti.asvj.ro/auth.

E bine de știut că, pentru acest lucru, aveți nevoie completarea online a unor câmpuri cu date care privesc codul de client și codul intern de pe o factură primită în format tipărit, o adresă de e-mail validă, un număr de telefon și o parolă. Pasul următor este autentificarea, care se face completând câmpurile din secțiunea de autentificare, respectiv adresa de e-mail și parola aleasă.

Odată intrat în baza de date, clientul are la dispoziție toate informațiile legate de istoricul facturilor emise pe numele său, precum și al plătiților efectuate, iar prin accesarea butonului ”Plata facturii online” se realizează în mod automant plata prin debitarea contului bancar al beneficiarului. Pentru utilizarea acestei modalități de plată, comisionul bancar pentru operațiunea efectuată este suportat integral de operatorul regional de apă, clientul plătind doar efectiv suma aferentă consumului.

Pentru o parte din abonați, respectiv pentru cei care sunt contorizați la gospodării individuale, Apa Serv Valea Jiului pune la dispoziție și
posibilitatea transmiterii online a consumului, pe lângă posibilitatea vizualizării facturii, a plăţii online a acesteia, precum şi a evidenţei plăţilor efectuate.

Pentru transmiterea consumului utilizatorii vor trebui să acceseze pagina web Apa Serv, secţiunea Clienţi, la adresa web https://www.asvj.ro/clienti, să intre contul creat în prealabil şi să transmită citirea indexului contorului.

După cum e menţionat şi în cont, indexul se poate introduce începând din data de 25 până la sfârşitul lunii, perioadă în care utilizatorul poate chiar reveni, modificând valoarea introdusă. După introducerea indexului contorului în câmpul galben, pentru validarea citirii se dă clic pe butonul Salvare index nou. La introducerea unei valori a indexului mai mici decât în luna precedentă, evident greşite,
utilizatorul este atenţionat: Index nou introdus incorrect !”,
explică șeful Serviciului Exploatare al ASVJ, Cristian Ionică.

Mai nou, Apa Serv Valea Jiului a implementat o nouă aplicație informatică, prin intermediul cărora abonații care doresc să afle informații despre restricțiile și avariile care pot apărea în zona în care locuiesc, pot solicita gratuit noul serviciu de alertă prin SMS. Despre acest nou serviciu, util, modern și eficient și despre modul în care puteți deveni beneficiari ai acestuia, vom reveni într-un articol viitor.

[slideshow_deploy id=’17636′]