O femeie, singurul veteran de răboi al municipiului Petroșani

Municipiul Petroșani mai are un singur veteran de război, iar acesta este o femeie. Domnica Ileșoi a rămas singurul veteran din localitate. Municipalitatea de la Petroșani îi va acorda atenția cuvenită singurului veteran de război în viață. În data de 29 aprilie se marchează Ziua Veteranilor de Război. 

“Și  în acest an, Primăria și Consiliul Local al municipiului Petroșani își propun să sărbătorească în data de 29 aprilie, Ziua Veteranilor de Război, o zi specială în viața comunității noastre, în care vom cinsti eeroii care au luptat pentru România în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, întorcându-se apoi acasă, ca să își construiască o viața aici, în Petroșani. Din păcate, timpul și-a spus cuvântul, astfel că, la Petroșani avem onoarea de a mai avea un singur veteran de război”, spune Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

500 de lei va primi Domnica Ileșoi din partea Primăriei și a Consiliului Local Petroșani. Domnica Ilesoi a ajuns în Valea Jiului dupã terminarea rãzboiului, unde s-a si cãsãtorit. Se spune cã cine bea apã din Valea Jiului aici rãmâne si asa a fost si cazul femeii.

[slideshow_deploy id=’36591′]

 



« (Știre anterioară)