Competiție sportivă în Parâng

La jumătatea lunii septembrie, mai exact în data de 16 septembrie, la Petroșani va începe un concurs de cros-maraton, care are rolul de a promova potențialul turistic al Parângului și nu numai. Toma Coconea, Avram Iancu, alături de Primăria și Consiliul Local al municipiului Petroșani, Casa ProUrbis, dar și alte asociații sportive demarează cea mai mare acțiune sportivă din ultimii ani.

“Este vorba de o competiție sportivă pe care o vom organiza în data de 16 septembrie, la Petroșani, cu sprijinul al lui Tomi (Coconea-n.r.) și al lui Avram Iancu. E vorba de acele competiții  despre care am vorbit, care să aducă un plus localității noastre. Cu siguranță, anul viitor vom dezvolta mult mai mult din ce am început în acest an. Este o competiție sportivă de cros montan”,  a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

 

Organizatorii au pregătit două trasee, iar președintele Casei ProUrbis, Eduard Wersanski, oferă mai multe detalii despre competiție.

 

Petroșani – Parâng Trail Run este un eveniment de alergare montană desfășurat în zona masivului Parâng si este organizat de Primăria Municipiului Petroșani, Asociația Casa Pro Urbis, AS Bike&Run Petroșani, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Petroșani. Sunt invitați să participe sportivi din țară și străinătate atrași de acest tip de competiții. Formatul traseelor este unul inedit, fiind de tip up&down.

“Ideea cu traseele a fost să legăm Petroșaniul de Parâng. Startul va fi la ora 10:00 în fața Primăriei, o să fie o etapă de încălzire până pe centrul civic, la fântâna arteziană, apoi vor continua traseul pe panta de la institut (Universitatea Petroșani-n.r.), Brădet. Crosul se va întoarce de la Cabana Rusu înspre Petroșani. Cei care sunt la maraton vor continua până pe vârful Cârja, dacă timpul ne va permite, dacă nu, va  fi până la Curbura Mijei. Este un traseu de 36 de km, cu o diferență foarte mare de nivel, de 1830 de metri”,  a spus Toma Coconea.

Înscrierile se pot face, accesând https://parangtrailrun.forumprourbis.ro/inscriere/ și se achită o taxă de participare.

[slideshow_deploy id=’13835′]