Primarul Vasile Jurca: „…aducem bani europeni la Petrila pentru dezvoltarea comunității noastre locale”

Zilele trecute, primarul orașului Petrila, Vasile Jurca, s-a aflat la Timișoara pentru semnarea contractului de finanțare pe fonduri europene, pentru primul bloc din Petrila reabilitat pe axa 3.1 POR.

„Am semnat la Timișoara, la sediul ADR Vest, un contract de finanțare pentru reabilitarea termică a blocului 14 din cartierul 8 Martie. Acesta este primul bloc de locuințe din orașul Petrila care urmează să fie reabilitat din fonduri europene” declară Vasile Jurca.

Acum urmează o serie de proceduri care țin de administrația locală și de sistemul de achiziții publice. După ce caietul de sarcini va fi introdus în SEAP trebuie îndepliniți o serie de pași pentru stabilirea constructorului care va lucra la reabilitarea imobilului.

Lucrurile nu se vor opri aici, așa cum spune și primarul Jurca, vor urma și alte proiecte de reabilitare termică a blocurilor din orașul Petrila, aflate acum în stadiul de revizuire și apoi depunere a acestora pentru finanțare.

„În urmă cu un an, am depus cereri de finanțare și documentațiile aferente pentru un lot de 10 blocuri, dar numai un singur proiect a trecut atunci de faza de evaluare. Am revizuit însă și celelalte proiecte conform cerințelor finanțatorului și le vom redepune la finalul acestei luni, când se va redeschide sesiunea înscrierilor de proiecte pe această axă europeană de finanțare”, mai spune Jurca.

La sfârțitul săptămânii, primarul Vasile Jurca se va afla la București pentru definitivarea unui alt proiect important pentru comunitatea petrileană.

„O altă veste bună este aceea că vineri mă voi afla la București, la Ministerul Fondurilor Europene, unde voi semna un alt important contract de finanțare din fonduri europene pentru comunitatea noastră. De data aceasta este vorba despre banii pe care i-am obținut pentru constituirea Grupurilor de Acțiune Locală (GAL) pentru comunitățile din zonele defavorizate, un program extrem de important pentru Petrila”, spune primarul Jurca.

Primarul Vasile Jurca spune că banii europeni vor sosi cu siguranță în orașul Petrila, acesta fiind doar începutul.

„Așa cum am promis, aducem bani europeni la Petrila pentru dezvoltarea comunității noastre locale. Iar acesta este doar începutul…”

[slideshow_deploy id=’27126′]



(Următoarea știre) »