Îngrijorări din cauza închiderii minei Lonea

Închiderea minei Lonea produce îngrijorări în rândul autorităților locale. Închiderea unității miniere va afecta bugetul local al orașului Petrila. Edilii au trecut deja printr-o experiență similară, atunci când s-a închis mina Petrila.

Bugetul local a pierdut impozitul pe venit. Discuția a pornit de la modificările aduse de Guvern la Codul Fiscal, iar Vasile Jurca, primarul orașului Petrila, spune că încă nu au fost făcute calculele pentru a vedea care va fi pierderea.

“Vizavi de cotele defalcate pe salarii eu nu aș vrea să mă antepronunț până nu apare actul normativ. Când o să apară atunci putem discuta. Grija mea e alta. În 2012 când am venit viceprimar, cotele defalcate care ne intrau din salarii erau undeva la 7 miliarde pe lună, după ce s-a închis mina Petrila, s-au redus la 4 miliarde. După 2018 când se va închide și mina Lonea, dacă nu se va găsi o altă formulă pentru a echilibra sprijinul financiar care vine de la bugetul de stat, atunci vom avea probleme. La momentul acesta nu se poate face un calcul, dar nu ar fi o sumă extraordinară”,  a spus Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

 

Închiderea minei Petrila a însemnat o pierdere financiară substanțială la bugetul local al orașului. Edilii nu pot compensa pierderea din cauză că investitorii care să creeze locuri de muncă ocolesc Valea Jiului.

[slideshow_deploy id=’17636′]



« (Știre anterioară)
(Următoarea știre) »