După o lungă perioadă de aşteptare, în care au stat cu tichetele în mână fără să ştie ce pot face cu ele, persoanele cu venituri mici primesc, în sfârşit, alimentele europene.

Sosesc alimentele europene

Cristina Mraz, şeful Serviciului de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Municipiului Petroşani, spune că în data de 9 decembrie vine primul transport cu alimente europene, pentru ca în data de 11 decembrie să sosească şi cel de-al doilea. În primul rând vor beneficia de aceste alimente cei care au primit cupoane, iar mai apoi cei de pe listele suplimentare, însă deocamdată nu se ştie cu exactitate numărul beneficiarilor.

Procedura de distribuire a alimentelor către persoanele cu venituri mici a fot mult îngreunată în acest an, după ce Guvernula  decis ca distribuţia să se facă pe bază de cupoane. Ulterior, instituţiile abilitate au trimis o circulară în teritoriu prin care cere să restituie la centru cupoanele, pentru că ar fi fost distribuite greșit şi au trebuit căutate soluţii pentru ca aceste tichete să rămână la beneficiari şi să nu fie nevoie de redistribuirea lor. Distribuirea ajutoarelor alimentare se face în cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate şi sunt destinate categoriilor defavorizate, erspectiv pensionari cu pensii mici, şomeri, asistaţi social ori persoane cu handicap.

Anul trecut, numai la Petroşani au fost peste 3.200 de persoane care au beneficiat de alimentele acordate în Planul European, iar şa nivelul judeţului pe liste au fost aproape 50.000.de beneficiari.

 

 



« (Știre anterioară)
(Următoarea știre) »