Protocol pentru primele salariaţilor de la CEH

 

      Primele pentru ziua meseriei vor fi acordate în momentul în care Complexul Energetic va avea banii necesari. Cert este doar că zilele următoare va fi semnat un protocol.

ceh

Petre Nica, liderul Sindicatului „Muntele”, reprezentativ la nivelul CEH, a declarat că în următoarele zile urmează să se semneze un protocol în acest sens cu administraţia companiei energetice, iar banii se vor plăti în funcţie de posibilităţile financiare ale CEH. „Mâine sau poimâine vom semna un protocol şi se va stabili data la care se vor acorda primele salariaţilor, in funcţie de posibilităţile financiare ale societăţii”, a declarat Petre Nica.

Potrivit Contractului Colectiv de Muncă, de ziua meseriei este prevăzută acordarea unei sume în cuantum de 150 lei/ angajat pentru fiecare eveniment, respectiv Ziua energeticianului şi Ziua minerului, pentru toti salariatii CEH. Sindicaliştii au precizat că a fost agreată această împărtire în două tranşe de 150 lei tocmai pentru a veni în sprijinul angajatorului, acesta fiind scutit de o parte a contribuţiei către bugetul de stat dacă nu depăşeşte suma de 150 lei. Numai că, deşi luni energeticienii şi-au serbat ziua, adaosurile salariale nu s-au plătit, din cauză că nu au fost bani.

Pe de altă parte, marţi, la Petroşani se întruneşte Consiliul de Administraţie al CEH, iar unele informaţii vorbeau despre faptul că ar putea fi numit şi noul director general al entităţii energetice. Liderul Sindicatului “Muntele” nu a  confirmat zvonurile şi spune că nu are cunoştinţă despre faptul că pe ordinea de zi a şedinţei s-ar regăsi şi acest aspect.

Complexul Energetic Hunedoara, cu sediul la Petroşani, judeţul Hunedoara, deţine o cotă de piaţă de aproximativ 5% din producţia de energie electrică din România şi are aproximativ 6.500 de angajaţi. CEH cuprinde termocentralele Mintia şi Paroşeni, respective unităţile miniere Lonea, Livezeni, Vulcan şi Lupeni.

[slideshow_deploy id=’17452′]