A fost ales suporterul care-l va însoți pe Avram Iancu în trecerea peste Canalul Mânecii

Câştigătorul tragerii la sorți organizate de sportivul din Petroșani Avram Iancu, cel care va încerca în această lună pentru a treia oară să traverseze înot Canalul Mânecii, a fost desemnat aseară în urma extragerii făcute la Petroșani de un juriu format din Sepniczki Ştefan, Corneliu Bran și Avram Iancu.

iancu-avram

Au intrat în tragerea la sorți următorii susținători ai demersului sportiv inițiat de Avram Iancu: Bogdan PETRE (50 euro), Cristian ITU (100 lei), Nelu HARSAN (150 euro), Marius BUNCILA (300 lei), Iulian PETRUT (100 lei),  Cosmin COVACS (50 lei), Marcel VINTAN (50 euro), Ioan IORDACHESCU (30 lire) și Flavius SOICA (30 lei).

Cîștigător este, pentru a doua oară, timișoreanul Iulian Petruț. ”Personal mi-aş fi dorit să fie un alt român însă, experienţa lui de anul trecut ca „suport team” este benefică în economia generală a traversării”, a declarat sportivul Avram Iancu, după extragerea și desemnarea câștigătorului.

Iulian Petruț îl va însoți pe Avram Iancu în Anglia, fiind prezent pe barca oficială ”Sea Leopard” care-l va urmări pe sportivul din Petroșani pe tot parcursul traversării Canalului Mânecii, acordându-i asistența necesară. Bibliotecarul din Petroșani este determinat mai mult ca niciodată să înregistreze o reușită în traversarea înot a Canalului Mânecii, echipat doar cu o cască, ochelari și slip, fără să poarte costum de neopren. ”M-am antrenat foarte serios în acest an, în ape reci, ca niciodată. ‘”Sunt primul român care a atacat Canalul Mânecii și mă voi întoarce acolo pentru o nouă bătălie. Traversarea este programată în perioada 26-31 iulie, după cum a stabilit Channel Swimming Association, entitatea internațională care omologhează recordurile de înot pe acest canal. Voi fi în poziția a doua de start în fereastra de înot, ceea ce este un lucru foarte bun”, a declarat Avram Iancu, într-un interviu acordat Agenției de presă Agerpres, menționând că va pleca spre Dover (Marea Britanie) la sfârșitul acestei săptămâni.

barca-spate

Deocamdată, e sigur că pe barca ”Sea Leopard, care îl va urma în timpul traversării Canalului Mânecii, se va afla doar persoana care va fi desemnată să-l urmeze pe Iancu prin tragere la sorți, iar pentru susținători există posibilitatea ocupării altor cinci locuri libere. Merg singur pentru că nu-mi permit, din punct de vedere financiar, să mă ajut cu un antrenor. Românul care mă va însoți va fi și omul meu de suport. De aceea, îl voi instrui cum poate să mă ajute de pe barcă cu tot ceea ce implică traversarea canalului și acest efort fizic enorm”, a conchis Avram Iancu.

Acesta se află la cea de-a patra încercare de traversa înot Canalul Mânecii, doar în slip și cu o cască pe cap, așa cum prevăd normele de omologare ale Channel Swimming Association (CSA) — organizația acreditată în acest sens. El a mai încercat, în august și octombrie 2014 și apoi în august 2015, să traverseze înot Canalul Mânecii, fără costum de neopren, dar a eșuat la circa 15 kilometri de malul francez, după ce organizatorii i-au cerut să se oprească din cursă pentru că valurile și curenții mării i-ar fi pus viața în pericol. De la prima traversare înot a Canalului Mânecii, în anul 1875, doar 1.344 persoane au reușit această performanță singuri, se menționează pe site-ul organizației amintite.

[slideshow_deploy id=’17217′]