Lucrările la infrastructură din cartierul Bărbăteni avansează în graficul stabilit

Lucrările de asfaltare și reabilitare a infrastructurii rutiere și pietonale din cartierul Bărbăteni al municipiului Lupeni au intrat într-o fază nouă, aceea de montare a bordurilor şi de asfaltare a trotuarelor, astfel că lucrurile încep să se vadă, iar noua imagine a cartierului să prindă contur.

b1_o

”După ce într-o primă fază a lucrărilor din cartierul Bărbăteni au fost scoase bordurile vechi şi au fost pregătite zonele unde va fi turnat asfalt, proiectul de reabilitarea a străzilor şi trotuarelor din Cartierul Bărbăteni a intrat acum intr-o fază nouă, și anume aceea de montare a bordurilor şi asfaltare a trotuarelor. Sunt mulțumit de modul în care decurg lucrprile, constructorul a respectat până acum graficul de lucrări şi deja proiectul începe să prindă contur. Având în vedere că în acest cartier au fost efectuate şi o serie de acţiuni edilitare şi de un proiect de modernizare a iluminatului public, în paralel cu lucrările de reabilitare şi reparare a infrastructurii, la finalizarea proiectului locuitorii din acest cartier se vor putea bucura de condiţiii sporite de confort”, spune primarul Cristian Resmeriță.
 b3_o
În același timp, primarul municipiului Lupeni apreciază că, deși lucrările pun în dificultate pentru o perioadă de timp, traficul pe o porțiune de câțiva kilometri din zona Bărbăteni, atât șoferii cât și pietonii sunt în măsură să înțeleagă că, până la urmă, această perioadă de disconfort este în folosul tuturor. ”Le mulțumesc tuturor pentru înțelegere și ne cerem scuze că aceste lucrări încurcă, într-o arecare măsură, traficul și generează un oarecare disconfort, dar aceste lurări erau necesare și, în urma lor, pentru ani buni de acum înainte, vom avea o infrastructură de calitate în acest cartier al Lupeniului”, mai arată Cristian Resmeriță.
Cartierul Bărbăteni   a fost cel mai tare afectat de ploile care au căzut în municipiul Lupeni anul acesta, inundatiile afectând grav infrastructura rutieră şi pietonală. Autorităţile lupenene au început, cu puţin timp în urmă, derularea unui amplu proiect de reabilitare a infrastructurii acestui cartier,proiect care constă  în reabilitarea şi bordurarea trotuarelor şi asfaltarea străzilor. În lus, pentru a aduce un plus de confort cetăţenilor care locuiesc în acest cartier, Primăria Lupeni a derulat în paralel cu acest proiect şi o serie de activităţi edilitare prin care au fost tăiaţi, tot la cererea cetăţenilor, copacii  care prezentau risc de accidente, a fost scos gardul viu de pe marginea șoselei, au fost demolate constructiile care nu aveau autorizatii şi care afectau aspectul zonei și a fost pus în aplicare un proiect de extindere a reţelei de iluminat şi inlocuirea corpurilor de iluminat cu lămpi moderne cu un consum redus de energie.
b4_o
***
b2_o
[slideshow_deploy id=’36591′]