Gata cu gunoiul depozitat la Petroșani

Platforma pentru depunerea deșeurilor de la Petroșani a ajuns la capacitatea maximă. Astfel, începând de sâmbătă 25 martie, deșeurile menajere din Valea Jiului nu vor mai fi transportate la Petroșani, ci vor fi duse la Horezu.

“Începând cu ziua de sâmbătă nu se mai depune gunoi menajer pe raza municipiului Petroșani, mai exact la fosta exploatare minieră Dâlja. Acel deponeu temporar a fost administrat de căre societatea de salubrizare din Vulcan, terenul este al Consiliului Județean și am luat hotărârea ca de sâmbătă să nu se mai depună gunoi menajer. Municipiul Petroșani va duce gunoiul menajer la deponeul din Horezu. Nu va mai aduce gunoiul la Petroșani niciun UAT din Valea Jiului. Toate UAT-urile se vor descurca. Gunoiul de pe platforma temporară de la fosta exploatare Dâlja va trebui desființat, operatorul care a administrat acel deponeu îl va transporta și se va ecologiza întreaga zonă”,  a declarat Daniel Vișan, director executiv DADPP Petroșani.

 

Platforma de la Petroșani a fost administrată de societatea de gospodărire din Vulcan.

 

“La Petroșani s-a umplut groapa provizorie care a fost făcută pentru noi cei din Valea Jiului. de data aceasta vom merge cu gunoiul la Horezu până la se va deschide la Bârcea deponeul ecologic. Aici e o problemă pe care nu au înțeles-o mulți oameni, deoarece în groapa ecologică nu se pot depune deșeurile fără a fi selectate. Aici e o problemă și nu mulți dintre noi nu vrem să înțelegem că prima dată trebuie făcută selectarea deșeurilor și apoi duse la Deva. Ne va costa mult mai mult depunerea deșeurilor neselectate. Costurile nu sunt foarte mari pentru transportul deșeurilor la Horezu. Suma crește cu 80 de bani la transport. Ori că am transporta la Deva sau la Horezu, diferența la transport este de un leu”,  a spus Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Una din problemele colaterale ale deșeurilor o reprezintă colectarea selectivă. Cetățenii Văii Jiului nu sunt obișnuiți să sorteze deșeurile, iar asta ne costă.

Platforma temporară de depozitare a deșeurilor de la Petroșani are o capacitate de 42.000 de tone. Această capacitate a fost deja atinsă, drept pentru care depozitarea deșeurilor la Dâlja nu mai este posibilă.

[slideshow_deploy id=’43281′]

 



(Următoarea știre) »