Apa Serv a scos la licitație, în SEAP, primele lucrări pe proiectul european privind extinderea și reabiltarea rețelelor de apă și canalizare din Valea Jiulu

Odată cu semnarea contractului de finanțare al proiectului ”Reabilitarea și modernizarea rețelelor de apă și canalizare în Valea Jiului – Etapa a II-a”, care a avut loc la finele lunii mai, la Petroșani, în prezența ministrului Fondurilor Europene, echipa de management a acestui important proiect european a demarat deja procedurle pentru selectarea antreprenorilor care vor executa primele lucrări de investiții din cadrul acestui program.

Informația a fost prezentată chiar de către directorul general al Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram care spune că trei investiții importante au fost deja urcate în Sistemul Electornic de Achiziții Publice (SEAP) în vederea desemnări firmei care va executa lucrările. ”Suntem în situatia în care, la ora la care vorbim, deja am am scos la licitatie proiectul privind Supervizarea întregului program de investiții, cât și lucrările de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare de la Uricani si Lupeni. Aceste trei proiecte sunt deja pe SEAP. Urmează licitațiile și, în măsura în care totul decurge normal, conform programului întocmit de noi, sper ca în a doua jumătate a acestui an să reușim măcar să începem efectiv lucrările pe aceste trei coordonate”, a declarat Costel Avram.

Acesta apreciază, în același timp, că din cauza procedurilor de licitație care generează încă o serie de confuzii, dar și datorită interesului destul de mare pe care se estimează că-l vor avea firmele care intenționează să se implice în derularea acestui important program de investiții europene în valoare de 90 de milioane de euro, nu este exclus ca lucrurile să fie întârziate puțin de eventuale contestații care vor putea apărea în derularea procedurilor de licitație publică. ”Eu sper, totuși, că nu vor exista astfel de probleme, cu toate că acest proiect este primul de acest tip, pe POIM, care se implementează în România și sunt încă multe chesiuni de ordin birocratic în care și noi suntem nevoiți să facem pionierat. Repet, îmi doresc să putem începe anul acesta, undeva în toamnă, lucrările de execuție la Lupeni și Uricani, unde există și foarte multe probleme”, explică Avram.

Directorul general al Apa Serv Valea Jiului spune că, în cadrul acestui proiect, la Lupeni și Uricani sunt prevăzute cele mai importante lucrări, având în vedere faptul că aceste două localități nu au beneficiat deloc de investiții în cadrul primei etape de derulare a proiectului european privind ”Reabilitarea și modernizarea rețelelor de apă și canalizare în Valea Jiului”.

Proiectul privind ”Modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată în judetul Hunedoara (Valea Jiului) – 2014-2020”, prevede realizarea următoarelor investiții majore:

  • Reabilitare aductiuni – 29,2 km(din care aductiune Campu lui Neag – 4,2 km);
  • Reabilitare retele apa – 69,6 km ( Petrosani-18,4 km, Petrila-9,2 km, Aninoasa-1,9 km, Vulcan-16,0 km, Lupeni-17,1 km, Uricani-7,0 km);
  • Extindere rețele apa Campu lui Neag – 8 km;
  • Reabilitare canalizare – 47,3 km (Petrosani-11 km, Petrila-7,4 km, Aninoasa-2,5 km, Vulcan-7,2 km, Lupeni-12,8 km, Uricani-6,4 km);
  • Reabilitare 1 captare apa Izvorul ;
  • Reabilitare 2 statii tratare(Taia si Zanoaga);
  • Statii de pompare – 6 bucati(2-Petrosani, 2-Lupeni, 2-Uricani);
  • sistem centralizat SCADA, inclusiv bransamente electrice
  • achizitia de utilaje si echipamente pentru interventii in sistemele de apa si apa uzata.

Proiectul urmează a fi implementat în perioada 19 mai 2017 – 31 decembrie 2023

[slideshow_deploy id=’27028′]