Cum ar putea crește producția de la CEH?

Complexul Energetic Hunedoara are un plan anual de investiții. Oficialii CEH estimează că ar putea fi realizate investiții în subteranul unităților miniere pentru a crește producția de cărbune.

 

“La sucursalele EM Livezeni și EM Vulcan, pentru activitatea desfășurată în subteran, se are în vedere realizarea de investiții. Investițiile constau în dotările celor două sucursale cu utilaje astfel: Sucursala EM Livezeni: transportoare cu raclete TR5, foreză de cercetare geologică, stație centrală de degazare în sistem containerizat. Sucursala EM Vulcan: transportoare cu raclete TR3. investițiile menționate anterior, pentru sucursalele EM Livezeni și EM Vulcan, se vor realiza din fondurile proprii ale Societății Complexul Energetic Hunedoara SA, care sunt cuprinse în Programul Anual de Investiții 2017 și aprobate prin HCA nr. 17/26.05.2017”, arată un răspuns al CEH.

În tot acest timp, la unitățile miniere se lucrează și în weekend.

“Pentru creșterea producției în cadrul Direcției Miniere a S. CEH se vor pune în funcție două noi capacități de producție la EM Livezeni și anume abataj mecanizat panou 5, strat 13, bloc VII cât și a abatajului panoul 2 FS, strat 13, bloc IX. La EM Vulcan se vor executa lucrări miniere de pregătire a unei noi capacități de producție și anume abatajul cu banc subminat nr. 4E/3/VI 310. În perioada următoare, activitatea de producție se va desfășura și în zilele nelucrătoare, respectiv sâmbăta și duminica”, mai arată răspunsul.

Două unități miniere din cadrul Complexului Energetic Hunedoara sunt considerate viabile. Adevărul este că fără investiții nici acestea nu vor mai putea supraviețui. Pentru minele Vulcan și Lupeni se are în vedere achiziționarea unor materiale și utilaje.

[slideshow_deploy id=’36591′]



« (Știre anterioară)