Consolidarea străzii Măgurii, din nou la licitație

Refacerea zidului de sprijin și acces spre strada Măgurii din Petroșani este din nou scoasă la licitație. A trecut mai bine de un an de la inundațiile care au lovit Valea jiului. în vara anului trecut, mai multe gospodării din Petroșani au fost afectate de alunecările de teren.

Reprezentanții Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat din municipiului Petroșani au scos, din nou, la licitație lucrarile de „Refacere zid de sprijin si acces str. Magurii, mun. Petrosani”. Potrivit anunțului, durata de executie a lucrarilor este de 3 luni, iar durata de garantie a lucrarilor este de 36 luni. Valoarea estimata totala a achizitiei este de 44.100 lei fara TVA. Constructorul va avea de realizat o serie de lucrări.

“Terenul studiat este afectat de prabusiri provocate de apele pluviale, nu prezintă stabilitate, nefiind insa depistate fenomene geologice majore, dar fiind vizibile forme de alunecare. Necesitatea realizarii investitiei este justificata de situatia locuitorilor din zona studiata, datorita existentei pericolul prabusirii proprietatilor din cauza alunecarilor de teren, precum si de accesul pietonal ingreunat datorita naturii terenului”, arată documentele.

În urma precipitațiilor abundente din vara anului trecut, malul care asigura sprijinirea taluzului pentru calea de acces spre locuințe s-a prăbușit, iar pământul a blocat accesul spre locuințe. Pentru a preveni și alte incidente, autoritățile locale vor reface zidul.

[slideshow_deploy id=’36591′]

 



(Următoarea știre) »