Inspectorii DSVSA Hunedoara au amendat sau  închis agenți economici

Concomitent cu acțiunile de verificare derulate în domeniul siguranţei alimentelor, inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Hunedoara au derulat și acțiuni de vaccinare ori de verificare a sănătăţii şi bunăstării animalelor.

Astfel, în urma controalelor efectuate în domeniul siguranţei alimentelor a fost aplicată 1 sancţiune contravenţională în valoare de 2000 lei şi 3 avertismente, dar s-a dispus și suspendarea temporară a activităţii unui agent economic, pentru igiena necorespunzătoare pe fluxul tehnologic autorizat.

”În perioada 05 – 09.02.2018 au fost efectuate vaccinări antirabice la câini şi pisici în conformitate cu Programul Cifric stabilit de D.S.V.S.A Hunedoara în baza Programului Strategic. Vaccinările efectuate fac parte din campania de vaccinare antirabică 01.10.2017 – 28.02.2018. (…) S-au efectuat de asemenea controale pentru verificarea modului de efectuarea a vaccinării antirabice la câini şi pisici. S-au distribuit în continuare pliante, afişe în vederea informării populaţiei privitor la situaţia epidemiologică a Pestei Porcine Africane”, a explicat purtătorul de cuvânt al DSVSA Hunedoara, medicul Leontin Laslău.

[slideshow_deploy id=’36590′]