Alimentele care au rol decisiv în protecția împotriva gripei de sezon: Efecte benefice pentru imunitate

Sunt câteva alimente considerate extrem de benefice, mai ales în perioada toamnei, atunci când începe gripa de sezon, iar organismul are nevoie de protecție.

Odată cu venirea toamnei crește și riscul de îmbolnăvire. Gripa de sezon, chiar dacă a fost pusă în umbră de pandemie de coronavirus, se manifestă în continuare și creează probleme. E drept, nu atât de mari ca afecțiunile grave pe care le poate provoca COVID-19. Așadar, este indicat să vă protejați în această perioadă, inclusiv iarna care va urma, cu câteva alimente ce pot avea rol decisiv în protecția organismului.

Toamna este anotimpul răcelilor: stresul de la serviciu și schimbările de temperatură înlesnesc atacul virușilor gripei. Dacă nu se complică cu alte afecțiuni sau infecții respiratorii, răcelile nu reprezintă un risc pentru sănătatea noastră, însă de multe ori ne fac viața imposibilă. Dureri musculare și de cap, strănuturi și congestii nazale sunt simptomele obișnuite cu care suntem obligați să conviețuim cel puțin șapte zile.

Tratamentul obișnuit constă în analgezice, antiinflamatorii și un complex de vitamine pentru a întări sistemul nostru imunitar.

Sfecla albă: are proprietăți depurative. Ideal pentru ficat datorită proprietăților sale „detox”.

Ridichea: este considerată o legumă anticancerigenă cu proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Regenerează sistemul celular, oxigenându-l și întârziind îmbătrânirea.

Nucile de Brazilia: Sunt bogate în vitaminele B, D și seleniu.

Grapefruitul: ajută nu doar la vindecare, ci și la prevenirea bolilor, datorită puterii sale antibacteriene și antiseptice.

Despre usturoi se spune că joacă un rol decisiv în protecția organismului împotriva răcelilor
Poate fi folosit și în dietele de slăbire. Usturoiul: este un campion împotriva infecțiilor. Vindecă și dezinfectează, deoarece are proprietăți antifungice. Reglează circulația sângelui și este foarte este bun pentru inimă. Afinele: ajută la combaterea cistitei, a virușilor și altor infecții. Ghimbirul: stimulează sistemele imunitar și circulator. Alte remedii împotriva răcelii recomandate sunt o bună îngrijire a corpului, hidratarea organismului și folosirea în timpul somnului a unui umidificator.

ziarulunirea.ro