Adrian David, consilier judeţean: „Dorinţa de a crea o Românie a lucrului bine făcut este o idee tot mai prezentă în gandurile noastre”

david adrian Tinereţea. Perioada elanului şi a încrederii în propriile reuşite nu-ţi dă voie să te opreşti din drumul tău decât atunci când obiectivele îţi sunt îndeplinite. Aşa este şi în cazul politicianului tânăr pe care vreau să vi-l prezint în materialul următor. Vă invit aşadar să-l cunoaştem pe Adrian David, un tânăr politician, ales de oamenii din Valea Jiului drept consilier în cadrul Consiliului Judeţean Hunedoara.

 

Iulian Opriş: Domnule consilier să începem. Valea Jiului, această zonă de care cu toţii suntem legaţi sufleteşte şi nu numai, pare să aibă un viitor muribund. Care este strategia la care vă gânditi sau care ar fi cea mai  potrivită alegere pentru relansarea zonei, ţinând cont de faptul că mineritul este într-o situaţie dramatică?

Adrian David: Cred că soluţia optimă este accelerarea proiectelor începute pentru dezvoltarea turismului în paralel cu programul de reducere a capacităţii de producţie a exploatărilor miniere. Totuşi, trebuie subliniat că personal nu cred într-o Vale a Jiului dezvoltată fără minerit. Cărbunele trebuie declarat resursă strategică şi e necesară menţinerea unei producţii minimale indiferent de gradul de absorbţie turistică al Văii.

I.O :   Complexul Energetic Hunedoara rămâne deocamdată instituţia care generează cele mai multe locuri de muncă.  Credeţi că se va reuşi o stabilizare a colosului industrial, evitând insolvenţa?

A.D:   Este greu de previzionat o redresare pentru CEH, pentru că nu se duce o politică suficient de coerentă la nivel de Guvern. Sunt sceptic, mai ales că discutam de o entitate nou înfinţată, cu scopul de a scăpa de datoriile CNH şi care a reuşit în nici doi ani să acumuleze datorii de peste 100 milioane de euro.

I.O:   Aş dori să cunosc punctul dvs de vedere în ceea ce priveste lipsa investitorilor în Valea Jiului şi cum se vede Valea Jiului de la Deva, de la Consiliul Judeţean.

  A.D:   S-a stimulat în ultimii ani această crevasă între Deva şi zona noastră şi vă mărturisesc că misiunea mea nr. 1 este aceea ca, la finalul mandatului meu, cei din Valea Jiului să nu se mai simtă discriminaţi faţă de restul judeţului. De aceea am deschis un birou al CJAS la Petroşani, un sediu nou pentru comisia pentru persoanele cu handicap, dar mai ales am încercat sa echilibrăm politica investiţională, alocând în doi ani şi jumătate aproximativ 300 milioane lei numai în Valea Jiului, bani prin care  CJH a devenit principalul „investitor” în zona. Cât priveşte atragerea investiţiilor private, acestea sunt în apanajul primăriilor şi consiliilor locale, noi doar putem să îi sprijinim cu tot ce legea ne permite în acest sens.

I.O:   Valea Jiului este o zona în care setea de cultură este tot mai pregnantă şi totusi exista doar un templu în acest sens. Mă refer la Teatrul Dramatic I.D Sîrbu. La ce plan v-aţi gândit pentru dezoltarea culturii în Vale?

 A.D:  Aţi nominalizat o instituţie de cultură care se află în subordinea CJH. Asta înseamnă ca noi finanţăm toate bucuriile şi toate lacrimile provocate de artiştii talentaţi ai teatrului. Ţin neapărat să remarc încă odată priceperea şi dăruirea doamnei Bolcă, cea care de ani buni e managerul acestui stabiliment. De asemenea, consiliul are şi un ansamblu folcloric profesionist, „Drăgan Muntean” care susţine periodic spectacole în întreg judeţul şi sunt mândru să spun că artiştii sunt printre cei mai buni din ţară. Dacă nu mă credeţi, vă spun doar că aici evoluează artişti precum  Mariana Deac sau Cristian Fodor, cel din urma fiind şi directorul ansamblului.

I.O:   În calitate de politician tânăr, de perspectivă,  în care mulţi oameni îşi pun speranţele, cu ce ochi priviţi acţiunile DNA, dar mai ales multitudinea de politicieni implicaţi în scandaluri de corupţie?

A.D:   Mă număr printre cei care susţin justiţia independentă de presiuni şi pentru stârpirea oricarei forme de corupţie sau abuz! Această „purificare” a clasei politice este binevenită, după parerea mea, mai ales din perspectiva integrării în spaţiul Schengen a României dar şi pe fondul scăderii constante, în ultima perioadă, a încrederii românilor în cei care îi conduc.

I.O:  Având în vedere că ne aflăm în luna Decembrie, o lună cu o încărcătură emoţională deosebită, va rog să transmiteţi gândul dvs. către toţi locuitorii judeţului Hunedoara.

A.D:  A fost un an dificil, încărcat cu multe răutăţi, cu multe greutăţi, dar noi românii, buni creştini cum suntem, le aruncăm la coşul de gunoi pe toate cele ce ne-au mâhnit şi în preajma Sfintelor Sărbători să avem gandul cel bun în suflet! Le doresc tuturor hunedorenilor să se bucure de ce le e mai drag, să fie sănătosi, bucuroşi şi optimişti, să privească Anul Nou cu încredere şi cu speranţă! La mulţi ani! Dorinţa de a crea o Românie a lucrului bine făcut este o idee tot mai prezentă în gandurile noastre, putem doar spera că cei aleşi să ne reprezinte vor fi din ce în ce mai atenţi la nevoile noastre. În ceea ce mă priveşte, pot să vă garantez că aceste este principiul după carte îmi desfăşor întreaga activitate, în politică şi la Consiliul Judeţean Hunedoara.

 



« (Știre anterioară)