Pius Brînzeu – omagiat prin şah la Timişoara

Duminsah timisoara 6ică, 30 noiembrie 2014, la Timișoara, s-a desfăşurat cea de-a IV-a ediţie a concursului de șah „Memorial Pius Brînzeu”, rezervat copiilor și juniorilor de până în 16 ani. Competiția a fost organizată de CS Medicina Timişoara în memoria celui care,  în anul 1964, a fondat acest club de şah.

Au participat 105 sportivi de la cluburi de şah din Giarmata Vii, Giroc, Nădlac, Sînicolau Mare, Timişoara, Petroşani, Arad şi Vulcan, repartizaţi pe 3 categorii de concurs: 8 ani, 10 ani şi 16 ani. S-a jucat în sistem elvețian,  runde, cu un ritm de joc de 15 minute + 3 secunde / mutare / jucător.

Un sfert dintre participanţi au fost din Valea Jiului (14 copii de la CS Vulcan şi 10 de la CSM Jiul Petroşani) în semn de  omagiu dedicat lui Pius Brînzeu, marele chirurg născut în Vulcan.

Cele mai bune rezultate ale sportivilor din Valea Jiului:

Categoria 8 ani

–        Şchiopu Oana, locul I – Fete 8 ani (CS Vulcan);

–        Albescu Andreea, locul III – Fete 8 ani (CS Vulcan);

–        Ancuţa Aris Mario, locul III – Băieţi 8 ani (CS Vulcan);

–        Maier Bogdan Nicolae, locul 10 – Băieţi 8 ani (CSM Jiul Petroşani);

Categoria 10 ani

–        Gircsis Raul, locul III – Băieţi 10 ani (CS Vulcan);

–        Maidik Alexandru, locul 13 – Băieţi 10 ani (CSM Jiul Petroşani);

Categoria 16 ani

–        Secrieru Andrei, locul I – Băieţi 16 ani (CS Vulcan);

–        Secrieru Georgiana, locul I – Fete 16 ani (CS Vulcan);

–        Crăciun Cristian – Costin, locul I – Băieţi 12 ani (CSM Jiul Petroşani);

Înaintea festivităţii de premiere, la invitaţia organizatorilor, preşedintele Secţiei de Şah a CS Vulcan a susţinut o scurtă evocare a personalităţii marelui chirurg care, printre altele, a fost şi preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Şah.

Memorialul Pius Brînzeu a continuat cu concursul destinat seniorilor în perioada 2 – 9 decembrie 2014, la startul căruia s-au aliniat 76 de concurenţi, printre care 2 Mari Maeştrii şi 8 Maeştrii Internaţionali.