Ziua Eroilor la Petrila

La Petrila, Ziua Eroilor a adus in fata troitei din parcul de la Lonea zeci de oameni care au dorit sa prezinte omagiul lor Eroilor Neamului Romanesc. De la reprezentanti ai autoritatilor locale si institutiilor puiblice din oras, pana la veterani de razboi si membri ai formatiunilor politice locale. De departe, oamenii au sesizat ca grupul cel mai bine reprezentat de petrileni la acest eveniment a fost cel al liberalilor, in frunte cu Costel Avram.

petrilaeroi1

Pe langa slujba religioasa efectuata de un sobor de preoti si ceremonialul de depunere de coroane de flori, personalitatile publice locale prezente la eveniment au facut si declaratii de presa. Din randul acestora consemnam declaratia primarului Ilie Paducel, care arata ca: „este bine sa ne inclinam in fata acestor oameni care, prin jertfa lor, au facut ca noi sa traim astazi in mod liber, intr-o tara europeana”.

petrilaeroi3

La randul sau, presedintele PNL Petrila, Costel Avram a declarat: „A vorbi astăzi despre eroi şi eroism, pare pentru foarte mulţi oameni un lucru desuet. Privind însă ceva mai aprofundat această temă, nu se poate să nu înţelegem că, fără eroismul bravilor noştri înaintaşi, viaţa noastră nu ar fi atins valorile libertăţii, prosperităţii şi demnităţii, în care trăim astăzi.”

petrilaeroi20

De remarcat a fost si un aspect politic care da de gandit multora, respectiv acela ca primarul Ilie Paducel, membru marcant al organizatiei locale a PSD, nu a fost prezent in delegatia partidului la ceremonia de depunere de coroane de flori, insa a fost fotografiat in primele randuri ale grupului PNL prezent la acest eveniment.

 

 



« (Știre anterioară)