ECHIPA DE KARATE A CSM PETROSANI SE PREGATESTE PENTRU CAMPIONATUL NATIONAL DE KARATE SHITO RYU

Echipa de karate a CSM Petrosani va participa in acest sfarsit de saptamana la Campionatul National de Karate Shito Ryu, care va avea loc la Bucuresti. Sportivii s-au antrenat intens pentru a se intoarce acasa invingatori, lucru care ii va motiva si mai mult sa se pregateasca pentru  finala care va fi organizata in aprilie la Ramnicu Valcea.

IMG_20160314_193655

Sportivii sunt bine pregatiti pentru acest campionat, dovada fiind si participarea unor copii care practica acest sport doar de cateva luni. Antrenorul echipei de karate si directorul CSM Petrosani, Radu Polifronie, considera ca cea mai buna “lectie de karate” o reprezinta concursul in sine pentru ca acestia sa acumuleze experienta.

“In acest weekend avem Campionatul National pe stil, la care participa 41de sportiv, cu varste cuprinse intre 8 si 23 de ani si care sunt din mai multe localitati din Valea Jiului. Vor participa 3 copii care practica acest sport din noiembrie 2015, 18 copii care fac asta de un an, iar ceilalti practica sport de performanta. Ca sa capete experienta trebuie sa-I duci mereu la competitii, motiv pentru care ii duc la cat mai multe competitii mai mici.” a declarat antrenorul echipei de karate si directorul CSM Petrosani, Radu Polifronie

Finantarea deplasarii si cazarii sportivilor pe perioada campionatului din aceasta saptamana a fost asigurata in proportie de 90% din bugetul clubului.

“La competitiile mai mici se implica parintii pentru ca bugetul nu ne permite sa finantam toate deplasarile, iar pentru cele mari precum cel din aceasta saptamana avem finantare de 90% de la buget, restul banilor fiind asigurati de parinti. Numai deplasarea ne costa peste 8.000 de lei pentru cei 41 de sportivi.a mai spus antrenorul

In perioada 2013-2014 clubul petrosenean a fost singurul care a avut 7 finale la cadeti si juniori, dominand astfel campionatul.

In acest weekend echipa de karate din cadrul CSM Petrosani va participa la campionatul de la Bucuresti alaturi de alte peste 20 de cluburi. Acesta reprezinta unul dintre criteriile de selectie, in urma caruia se va stabilii lotul national, care va participa la Campionatul European de Karate Shito Ryu, din perioada 18-19 Iunie 2016 in Slovacia. Deasemenea, pe 9 si 10 aprilie finala mare la Campionatul National de Karate-Interstiluri va avea loc la Ramnicu Valcea si la care vor fi prezente 50 de cluburi din toata tara.

[slideshow_deploy id=’20328′]



« (Știre anterioară)