Haralambie Vochițoiu, la un pas de a-și pierde grupul din Senat!

”Constatăm că numărul senatorilor membri ai unui grup parlamentar rezultat în alegeri este sub 7, situaţie în care vă supun atenţiei şi votului, urmând să constataţi că grupul UNPR nu mai are numărul de voturi necesar”, este anunțul făcut luni  preşedintele de şedinţă loan Chelaru în plenul Senatului.
Senatorii UNPR își dau demisie după demisie și sunt surse politice care vorbesc despre plecarea a nu mai puțin de 9 senatori, ceea ce lasă UNPR în imposibilitatea funcționării legale ca și grup parlamentar în Senat.
Liderul senatorilor UNPR, Haralambie Vochiţoiu, susține, însă că situația nu e chiar așa și că decizia de desființare a grupului va fi contestată, urmând să fie analizată. „Grupul UNPR a fost supus unor presiuni extraordinare pentru a fi desființat, dar nu s-a reușit. Suntem 11 membri din 16. A fost o propunere a unui coleg din PSD de desființare a grupului, bazată pe un temei juridic inexistent, s-a supus la vot și a obținut o majoritate de voturi, dar asta nu înseamnă că este desființat. Urmează să se depună contestația, se va lua act de ea și până se judecă grupul funcționează. Dar, asta a făcut parte din scenariu. PSD este cel care a pus presiune, acolo s-au dus o parte din colegii mei”, a declarat senatorul Haralambie Vochițoiu.
Personal nu își pune problema ce va face în situația în care grupul se va desființa, pentru că, susține acesta, trebuie să rămână sub 7 senatori ca să nu mai poată funcția, ceea ce nu ar fi cazul acum. „Nu cred că se va ajunge acolo. Partidul nostrum este într-un proces de negociere cu PNL și sigur asta i-a deranjat pe cei din PSD și datorită acestei chestiuni s-a și întâmplat această forțare pe ultimii metri ai actualei sesiuni parlamentare, care se încheie mâine. S-a reușit în parte și le mulțumesc colegilor care au ales să rămână în ciuda amenințărilor și sau presiunilor care s-au făcut asupra lor. Suntem valizi, mergem mai departe, suntem mai puțini, dar, probabil, mai căliți”, a mai spus senatorul hunedorean.
De precizat că, după ce s-a „pupat” politic cu PSD, UNPR negociază acum cu PNL, cu care speră să meargă în alianță în perspectiva alegerilor parlamentare din toamna anului 2016. Până acum au fost mai multe discuţii între conducerile celor două formaţiuni în cadrul cărora s-au discutat două variante de colaborare PNL – UNPR: fuziune sau alianţă. Ultima varianta este cea care i-ar mulțumi pe progresiști, care altfel și-ar pierde identitatea.
[slideshow_deploy id=’19661′]