Institut de proiectări pentru canalizarea din cartierul Aeroport

Canalizarea din cartierul Aeroport al municipiului Petroșani se înfundă, la prima ploaie mai serioasă. Precipitațiile massive de la sfârșitul lunii iunie au provocat inundații massive în această zonă, iar conducerea ApaServ Valea Jiului împreună cu reprezentanții municipalității de la Petroșani caută soluții pentru a remedia această problemă.

proiectare1

Au fost identificate trei posibile soluții, însă cei de la ApaServ vor părerea unor specialiști de la un institut de proiectări, astfel încât după realizarea unei noi canalizări să nu mai existe astfel de probleme.

“Canalizarea din Aeroport a produs, din nou, inundaţii anul acesta. Am avut o discuţie cu primarul Tiberiu Iacob Ridzi pentru a găsi soluţii să mărim debitul pentru această canalizare. Avem trei propuneri, dar dacă s-a făcut o canalizare şi când a venit apa mare din nou a inundat, noi cei de la Apa Serv nu ne putem asuma un proiect de genul acesta, adică să investim 250 de mii de euro, iar când vine apa să inunde din nou. Vrem să găsim un institut de proiectări care să proiecteze corect, astfel încât oamenii să aibă siguranţa că nu vor mai fi inundaţii. Noi avem mai multe variante, dar nu ne asumăm un risc. Acolo, în Aeroport, canalizarea e prevăzută pentru a prelua debitele de la ploaie şi niciun proiectant nu poate previziona debitele de la cele două pâraie. Dacă nu se va rezolva problema pentru cei doi afluenţi ai Jiului, atunci mă tem că lucrurile vor fi scăpate de sub control”,  a declarat Costel Avram, directorul general al SC Apa Serv Valea Jiului.

[slideshow_deploy id=’19869′]