Valea Jiului se află pe primul loc în prioritățile Consiliului județean Hunedoara pentru anul 2017

conduere cjPrincipalele priorități pe care și le-a propus pentru anul 2017 conducerea Consiliului județean Hunedoara vizează, printre altele:

  • demararea lucrărilor la Drumul Județean Rusu – Parâng;
  • obținerea unei finanțări europene pentru transport public tip Green Line în Valea Jiului;
  • reabilitarea Casei de Cultură din Orăștie, refacerea unor lucrări la Casa de Cultură din Hunedoara și reintroducerea ei în circuit;
  • construirea unui nou stadion de fotbal la Hunedoara, pe locul actualei arene Michael Klein;
  • darea în folosință a corpului nou de la Spitalul Județean de Urgență Deva și demararea lucrărilor la corpul vechi, continuarea lucrărilor de reparații la secția Pediatrie;
  • finalizarea blocului alimentar de la Sanatoriul de Penumoftiziologie Geoagiu;
  • înființarea unui muzeu al civilizației dacice la Orăștie.

Informațiile au fost prezentate de conducerea Consiliului județean Hunedoara în cursul zilei de ieri, în cadrul unei cnferințe de presă organizată la sediul instituției.

Preșeidntele Consiliului județean Hunedoara, Mircea Bobora a mai aătat că pe agenda Consiliului Județean Hunedoara se află și intensificarea demersurilor pe lângă Ministerul Transporturilor în vederea finalizării drumului național Uricani – Băile Herculane, precum și pe lângă Ministerul Mediului pentru alocarea banilor necesari finalizării barajului de la Mihăileni, de pe Crișul Alb.

Totodată, vor fi continuate programele de investiții și reparații la rețeaua de drumuri județene. La capitolul infrastructură se vor aloca fonduri pentru finalizarea șoselei de centură a municipiului Petroșani, pe tronsonul giratoriu spital – biserică, în parteneriat cu Primăria Petroșani. De asemenea, Consiliul Județean Hunedoara va aloca 3,5 milioane de lei pentru finalizarea DJ 666 Merișor – Dealu Babii.

[slideshow_deploy id=’17636′]