Executați silit pentru neplata datoriilor

Zeci de persoane juridice sunt executate silit pentru neplata obligațiilor datorate bugetului local al municipiului Petroșani. Primele 10 societăți de pe lista neagră datorează bugetului local al municipiului Petroșani peste două milioane de euro.

Mai exact, de la primii 10 datornici persoane juridice, municipalitatea de la Petroșani are de recuperat 9.019.071,91 lei. Surprinzător este faptul că nu Complexul Energetic Hunedoara este cel mai mare datornic la bugetul local al municipiului Petroșani. Cea mai mare sumă datorată de o persoană juridică bugetului local este de peste 1,5 milioane de lei. Potrivit reprezentanților administrației locale de la Petroșani, sumele datorate de rău-platnici pot fi recuperate extrem de greu, majoritatea dintre societățile cu datorii fiind în insolvență sau faliment.

“Îi executăm pe cei care sunt datornici. Procedura este aceea de a-i executa pe cei care nu își plătesc datoriile”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

La datoriile persoanelor juridice se adaugă șI cele ale persoanelor fizice. Reprezentanții biroului de urmărire din cadrul Serviciului de Taxe șI Impozite au acționat în judecată datorinicii, însă procedura de recuperare a creanțelor este greoaie.

[slideshow_deploy id=’20328′]



« (Știre anterioară)