Caravana Salvital ajunge la Uricani cu consultații gratuite pentru oameni

Caravana Salvital, ajunge vineri, 9 iulie 2021 la Uricani, în cadrul unui proiect comun dezvoltat de Primăria Orașului Uricani și Consiliul Județean Hunedoara.

În cadrul acestui proiect, Asociația Salvital Hunedoara desfășoară vineri , 9 Iulie 2021, începând cu orele 10:00 la Școala din localitatea Câmpu lui Neag o nouă etapă de evaluare a stării de sănătate a populației prin telemedicină și teleconsultații.

Sunt oferite gratuit, tuturor celor interesați, următoarele consultații:

– măsurarea glicemiei;

– măsurare temperatură;

– măsurare tensiune arterială;

– efectuare spirometrie – identificare probleme pulmonare;

– efectuare electrocardiogramă EKG – identificare probleme cardio;

– efectuare INR – probă din sânge pentru persoanele care au tratament cu anticoagulante.

”Mulțumim echipajelor de medici și paramedici de la Asociația Salvital Hunedoara pentru faptul că vor fi prezenți în comunitatea rurală a orașului Uricani, cu aceste servicii medicale de prevenție. Cred că este o inițiativă lăudabilă și invit cetățenii, îndeosebi din localitățile rurale componente orașului Uricani, pentru care este în general mai greu să ajungă la o unitate de specialitate pentru a-și verifica starea de sănătate, să profite de această ocazie și să vină la caravana amplasată în curtea Școlii din Câmpu lui Neag pentru a beneficia gratuit de aceste importante servicii medicale”, a declarat Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.