Căsătoriile vor începe cu biruri speciale, la Lupeni

straja-27Oficierea căsătoriei în Straja îi va costa pe însurăţei 300 de lei

Cuplurile care vor să îşi unească destinele în faţa ofiţerului de stare civilă în staţiunea montană Straja vor trebui să scoată din buzunare începând cu anul 2015 suma de 300 de lei. Consilierii locali de la Lupeni vor trebui să voteze pentru aprobarea unor taxe speciale pentru activitatea de stare civilă. Astfel, o cununie regilioasă în staţiunea montană Straja va costa 300 de lei, în timp ce această oficiere a relaţiei va costa 150 de lei în timpul programului de lucru, adică în zilele de luni până vineri.

Pentru oficierea căsniciei la sediul Primăriei Lupeni în afara programului de lucru sau a zilelor nelucrătoare tinerii însurăţei vor scoate din buzunar 150 de lei. Birurile pentru viitoarele cupluri nu se opresc aici. Astfel, dacă proiectul de hotărâre va fi aprobat se va percepe o taxă de 200 de lei pentru încheierea căsătoriei înainte de expirarea termenului de 10 zile şi o taxă de 300 de lei pentru oficierea căsătoriei pentru persoanele care nu au domiciliul sau reşedinţa în municipiul Lupeni.

Edilii spun că această măsură este necesară a fi aplicată pentru a suplimenta veniturile Serviciului de Evidenţă a Populaţiei.

“Taxele pentru activitatea de stare civilă sunt venituri cu destinaţie specială, fiind instituite în vederea acoperirii cheltuielilor de organizare şi funcţionare a Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor, respectiv pentru acoperirea necesarului de formulare cu regim special (registre de naştere, căsătorie şi decese), cerneală specială, achiziţionarea de tehnică de calcul, echipamente birotică şi consumabile”, se arată în documentele proiectelor de şedinţă.