Au reînceput lucrările de reabilitare a Spitalului de Urgenţă Petroşani

   Primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi,a  fost marţi la Spitalul de Urgenţă Petroşani, pentru a vedea care este stadiul lucrărilor de reparaţii. Un proiect  amplu, aflat în derulare, care ar trebui finalizat peste doi ani, asta dacă vor fi asigurate şi alocaţiile bugetare în acest sens.

183-spitalul-de-urgenta-petrosani

 

Anul acesta s-au alocat 7 milioane de lei, bani cu care se va efectua reparaţia capitală a spitalului, însă se va achiziţiona şi o parte din aparatura absolut necesară. Banii vin de la Ministerul Sănătăţii, dar şi Consiliul Local are o contribuţie de 10% din valoarea proiectului. „Am reînceput practic lucrările la reparaţia capitală a spitalului. Acum se lucrează la izolarea termică. S-a terminat o aripă a spitalului, aici este cea de a doua, după care urmează faţada, dar lucrările sunt mult mai ample. Am venit să văd care este stadiul anvelopării şi sigur că şi câştigurile sunt mari, din două puncte de vedere: confortul pacienţilor şi a personalului care lucrează în spital, respectiv reducerea consumului de energie termică, la iarnă”, a declarat Iacob – Ridzi.

Directorul SUP, dr. Alin Vasilescu, a nunaţat şi a precizat că, din cele 7 milioane de lei, cinci milioane merg pentru reparaţia capitală efectivă, iar aproximativ 2 milioane de lei sunt alocate pe partea de aparatură. „Mergem pe partea de anvelopare ca primă linie de atac, urmând să se consolideze centrala termică, se începe lucrul la ceea ce va însemna noul blocul operator şi, respectiv, clădirea anexă care se va construi”, a spus Vasilescu.

Trist este că, pentru a face loc noii clădiri, care este aproximativ cât jumătate din actuala clădire a SUP, parcul unde acum se relaxează bolnavii va fi ras de pe faţa pământului. „Cădirea anexă reprezintă acea construcţie necesară pentru ca să putem avea măcar acelaşi număr de paturi ca şi la ora actuală. Avem la ora actuală 657 de paturi, iar actuala clădire în momentul în care se termină reparaţia capitală va putea găzdui maxim 480 de paturi. Automat, pentru celelalte paturi trebuie o clădire anexă. Amplasamentul este în parcul din faţa spitalului, cu legătură la etajele 1 şi 2. Clădirea anexă este o clădire de aceleaşi dimensiuni, ca înălţime, cu clădirea actuală, deci cinci etaje şi va fi practic o jumătate de spital”, a explicat directorul SUP.

Un proiect amplu, care ar trebui finalizat până în 2017, asta dacă se va primi finanţarea necesară. Dr. Alin Vasilescu a precizat că lucrarea în întregime, cu fondurile primite atât de la Ministerul Sănătăţii, cât şi de la Primăria Petroşani, este estimată la aproximativ 160 de milioane de lei. Din această sumă, până acum s-a primit aproape 20 de milioane de lei, asta cu tot cu banii din acest an.