Mobilizare pentru vacinarea copiilor împotriva rujeolei

 
Ministerul Sănătăţii a cerut tuturor direcţiilor de sănătate publică mobilizarea, în regim de urgenţă, pentru desfăşurarea campaniilor de vaccinare cu vaccin împotriva rubeolei-rujeolei-oreion (ROR), în contextul apariţiei unui focar de rujeolă în două judeţe din ţară.
 
Într-un comunicat de presă emis vineri, 1 aprilie,  Ministerul Sănătăţii face apel la personalul medical din teritoriu implicat în procesul de vaccinare al copiilor şi la mediatorii sanitari de a intensifica acţiunile de vaccinare şi de recuperare a copiilor nevaccinati. De asemenea, instituţia solicită părinţilor să nu refuze vaccinarea şi să se prezinte cu copiii la vaccinare. Ministerul Sănătăţii reaminteşte importantă vaccinării că cel mai important act de prevenţie în apariţia principalelor boli transmisibile.
 „Reamintim pe această cale că, vaccinarea reprezintă cea mai eficientă metodă de prevenire  a cazurilor de îmbolnăvire şi recomandăm tuturor părinţilor să solicite medicilor de familie vaccinarea copiilor pentru a asigura păstrarea stării de sănătate a acestora”, au precizat reprezentanţii MS
Rujeola este o boală infecţioasă extrem de contagioasă caracterizată prin febra mare, tuşe, secreţii nazale şi oculare şi erupţie cutanata.
Singură modalitate de prevenire a celor trei boli, rujeolă, oreionul şi rubeolă este vaccinarea cu vaccinul ROR.
[slideshow_deploy id=’24093′]