Venituri din activități productive

Bugetul local al orașului Petrila ar putea avea venituri suplimentare. Consilierii locali de la Petrila au aprobat un proiect de hotărâre prin care se propune concesionarea unui teren în suprafață de 15.000 de metri pătrați în vederea prestării unor servicii.

Prețul de pornire al licitației este de 05, lei/mp/an, iar perioada propusă spre concesionare este de 49 de ani “cu posibilitatea prelungirii cu jumătate din perioada inițială, prin acordul părților”.

“Ținând cont că prin atribuirea contractului de concesiune pentru terenul mai sus menționat, se vor aduce venituri la bugetul local șI se vor crea noi locuri de muncă, dat fiind faptul că acest teren în prezent este liber de sarcini, nefiind închiriar sau concesionat, consider oportună demararea procedurilor de atribuire a acestuia prin licitație publică, în vederea prestării de servicii”, arată autoritățile locale de la Petrila, în proiectul de hotărâre supus spre aprobarea consilierilor locali.

Societatea care a solicitat concesionarea suprafeței de teren are ca obiect principal de activitate “alte activitățI recreative șI distractive”, care constau în servicii de echitație șI terapie cu cai pentru persoanele cu dizabilitățI și/sau alte afecțiuni.

“Oportunitatea unei astfel de afaceri este dată de trendul pieței, care este unul favorabil societății în a câștiga cât mai mulțI clienți. studiile indică un trend ascendant în ceea ce privește dorința celor mai multe persoane de a-șI petrece timpul în natură, atât în cursul săptămânii, în weekend cât șI în concedii, din diferite motive, pentru unii relaxare, odihnă, pentru alții mișcare, recreație. De asemenea, un studio recent realizat asupra activităților extracurriculare ale copiilor, arată că părinții tind să-șI înscrie copiii, în special cei care suferă de anumite afecțiuni (psihomotorii sau locomotorii), la diverse activitățI atât în timpul săptămânii cât șI în timpul vacanțelor pentru a ajuta dezvoltarea armonioasă a vieții lor pe mai multe planuri”, arată planul de afaceri al Carpathian Horse Trekking, societatea care solicită concesionarea terenului.

Pentru a fi funcțională, societatea are nevoie de un teren în suprafață de 1,5 hectare pe care va fi amplasat un grajd.

[slideshow_deploy id=’36590′]



« (Știre anterioară)