Refugiu montan pe Retezat și Domogled

Adăpostul care ar putea salva vieți este realizat integral din materiale reciclabile, de către salvatorii montani din Gorj și Hunedoara. Refugiul Scărișoara este construit din module și poate adăposti până la opt turiști. Aceștia au posibilitatea de a dormi, de a-și usca hainele și de a lua masa, iar dacă temperaturile sunt scăzute pot face și foc pentru a se încălzi.

Refugiul Scărișoara este situat la peste 2000 de metri altitudine, la granița dintre județele Hunedoara și Gorj, la limita parcurilor naționale Retezat și Domogled Valea Cernei, în apropirea lacului Scărișoara, chiar pe traseul de creastă , astfel încât să fie ușor de găsit pe ceață.

Primele module ale refugiului au fost încărcate de la baza Salvamont Gorj din Padeș și fi transportate de salvamontiștii către zona de creastă a masivului Godeanu, ca mai apoi salvatorii montani și rangerii de la Parcul Național Retezat și Parcul Domogled Valea Cernei să le asambleze.

„De luni, un nou refugiu de supraviețuire va fi gata pentru a fi sprijin la nevoie, inclusiv cu alimente! Salvamont România arată preocupare permanentă pentru un turism civilizat și pentru siguranța în munți. Este primul refugiu de acest gen, montat în munții din țara noastră, fiind realizat din materiale cu caracteristici prietenoase cu natura”, spun salvamontiștii. În interior vor fi afișate recomandări și pentru cei care sunt nevoiți să se adăpostească aici, precum și alte mesaje utile acestora.

[slideshow_deploy id=’36590′]