URGENȚĂ la nivel global din cauza noului coronavirus. Numărul morților din China a ajuns la 213. Măsurile luate de alte state

Autoritățile chineze au anunțat că 42 de persoane au murit în cursul zilei de joi din cauza noului coronavirus din China, astfel că numărul total al deceselor se ridică acum la 213, informează CNN. SUA recomandă cetățenilor să evite China, iar Italia a anunțat suspendarea tuturor zborurilor spre și dinspre China.

Dintre acestea, 204 au fost înregistrate în provincia Hubei, în care se află orașul Wuhan, locul de unde a pornit epidemia.

Anunțul vine în contextul în care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat joi că virusul reprezintă o urgenţă de nivel global. OMS defineşte drept „urgenţă de sănătate publică de interes internaţional” un „eveniment extraordinar” care este „grav, neobişnuit şi neaşteptat”.

Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat că joi au fost identificate aproape 2.000 de noi cazuri de infecție cu noul coronavirus, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 9.692 de cazuri, informează CNN.

Aceasta reprezintă o creștere cu 1.982 de cazuri față de datele de miercuri, iar numărul total al îmbolnăvirilor îl depășește pe cel din timpul epidemiei de sindrom respirator acut sever (SARS) din 2003.

Autoritățile chineze au anunțat că 42 de persoane au murit în cursul zilei de joi din cauza noului coronavirus din China, astfel că numărul total al deceselor se ridică acum la 213.

Anunțul vine în contextul în care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat joi că virusul reprezintă o urgenţă de nivel global. OMS defineşte drept „urgenţă de sănătate publică de interes internaţional” un „eveniment extraordinar” care este „grav, neobişnuit şi neaşteptat”.

Departamentul de Stat le-a recomandat joi cetăţenilor americani ”să nu se deplaseze” în China din cauza epidemiei provocate de noul coronavirus care a ucis 213 persoane în această ţară, crescând nivelul de alertă, relatează AFP.

Americanii ”aflaţi în prezent în China ar trebui să examineze posibilitatea de a părăsi ţara folosind mijloace comerciale. Departamentul de Stat a cerut ca toţi angajaţii neesenţiali ai guvernului american să-şi amâne călătoriile în China din cauza noului coronavirus”, a indicat diplomaţia americană pe site-ul său.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat joi epidemia de coronavirus 019-nCoV izbucnită în China drept ”urgenţă pentru sănătatea publică de îngrijorare internaţională”.

Premierul italian Giuseppe Conte a anunţat joi seară primele două cazuri de coronavirus în ţară şi suspendarea tuturor zborurilor ”dinspre şi către” China, dând asigurări că Italia este prima ţară europeană care a luat o astfel de decizie ”ca măsură de precauţie”, relatează AFP.

”Ca şi în alte ţări, avem două cazuri confirmate de infectare cu coronavirus. Este vorba de doi turişti chinezi care au ajuns în ţara noastră în urmă cu câteva zile”, a anunţat premierul italian în cadrul unei conferinţe de presă.

Îndepărtând ideea unei stări de ”panică”, el a subliniat că Italia ”s-a pregătit deja cu atenţie” pentru a face faţă acestui tip de situaţii. El a anunţat, de asemenea, că ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, a promis ”un ordin de închidere a traficului aerian dinspre şi către China’.

‘Din câte ştiu, suntem prima ţară europeană care a adoptat o astfel de măsură de precauţie”, a declarat Giuseppe Conte, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu ministrul şi cu Giuseppe Ippolito, director ştiinţific al spitalului Pallanzani, specializat în boli infecţioase.Se pare că cuplul de turişti infectaţi a sosit mai întâi la Milano şi apoi a rămas la Roma când au apărut simptomele bolii. Camera în care au stat la hotel a fost plasată în carantină.

”Au fost plasaţi sub observaţie miercuri la spitalul Spallanzani”, a spus Ippolito. Ministrul Speranza a considerat ”destul de logic” să apară cazuri de infectare cu coronavirus şi în Italia ”deoarece în Europa există deja 10”.

Premierul Conte a declarat că este încrezător că ”situaţia va rămâne limitată” la câteva cazuri, precizând că autorităţile au încercat să urmărească traseul celor doi turişti chinezi ”pentru a limita riscurile” de contaminare.

sursa: stiripesurse.ro