Scandal imens cu iz de dezinformare în administraţia publică din Petroşani

 Acuzat că a dezinformat grav Ministerul Dezvoltării şi Administraţiei Publice, consilierul local PSD Viorel Pascu s-ar putea trezi acţionat în instanţă de administraţia publică din Petroşani.
 primaria_petro3
Pimarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi a precizat că se are în vedere şi această variantă şi a catalogat întâmplarea drept „o dezinformare periculoasă”. „Este vorba despre o reclamaţie pe care domnul Viorel Pascu a făcut-o la Ministerul Dezvoltării. Eu nu m-am mai întâlnit cu aşa ceva. Am mai avut tot felul de reclamaţii, dar un fals de asemenea gen nu am mai avut până acum. Domnul Pascu a  sesizat Ministerul Dezvoltării, respectiv Programul Fonduri Europene, că, prin Programul Reabilitare Străzi Zona Centrală a Municipiului Petroşani, prin care am reabilitat şi modernizat 12 străzi, s-ar fi făcut unele lucruri care nu sunt conforme cu ceea ce ar trebui să existe în teren. Dumnealui a pozat şi a trimis la minister panoul cu REGIO, cu fondurile europene alocate pentru zona centrală şi pune  nişte poze cu străzile din Colonie, cu Tudor Vladimirescu, unde spune că bălteşte apa şi alte nereguli pe care le sesizează. Numai că pe aceste străzi s-au efectuat lucrări pe un alt program, finanţat de Banca Mondială, prin Ministerul Economiei, dar nu există niciun fel de problemă nici pe aceste străzi”, a declarat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi. Acesta este de părere că inducerea în eroare a ministerului nu s-a făcut din greşeală, ci voit, în condiţiile în care nu vobim despre „un om neinformat şi necunoscător”. „E o minciună pe care o face cu bună ştiinţă şi dumnealui, în calitate de demnitar local dezinformează un ministru. Nu ştiu care a fost scopul dumnealui, dar, dacă în calitate de consilier PSD aşa vede modul în care se face adminsitraţie îmi pare rău. Cred că se descalifică. (…) Mi se pare o dezinformare periculoasă. Noi am răspuns Agenţiei de Dezvoltare Regională şi şi la Minister, astfel încât lucrurile să fie cât mai bine cunoscute”, a mai spus edilul din Petroşani. Ridzi subliniază că Viorel Pascu dă dovada intenţiei şi prin faptul că a „omis” să spună de pe care străzi sunt pozele trimise ministerului.
Tiberiu Iacob – Ridzi spune că se analizează posibilitatea acţionării consilierului local în instanţă şi această opţiune este analizată şi de o parte a consilierilor locali. Pascu spune că a fost o regretabilă eroare.
Pe de altă parte, consilierul local Viorel Pascu spune că a fost o regretabilă eroare. „Aflat în slujba comunităţii cu pasiune şi implicare deosebită , dezamăgit că au trecut 3 ani şi nu am reuşit să  conving Primăria Petroşani să rezolve problemele care au apărut după finalizarea lucrărilor  de asfaltare a străzilor în cartierul Colonie Petroşani, am făcut şi o greşeală. Intenţia mea nu a fost să duc în eroare autoritatea locală şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Intenţia mea nu a fost să defăimez Direcţia din Primăria Petroşani care s-a ocupat de proiecte. Când a fost cazul, am felicitat această Direcţie, în plenul şedinţelor.  Îmi cer scuze public pentru greşeala făcută. În scrisoarea adresată Ministerului D.R.A.P., am făcut o eroare şi am precizat greşit proiectul prin care s-au executat lucrările în cartierul Colonie.  Mi-am adus aminte de panoul micuţ de 0,8 m²,  amplasat în curtea unui cetăţean, în timpul şedinţei de Consiliu Local, când Primarul Municipiului, foarte supărat, a citit scrisoarea  adresată Ministrului, în debutul acesteia. (…)  Sunt sigur că, atunci când inspecţia ministerială va ajunge în teren, se vor lămuri lucrurile”, a precizat alesul PSD într-o scrisoare deschisă.
El spune, însă, că rămân problemele semnalate, respectiv apa care bălteşte şi supraînălţarea trotuarelor. Primarul Tiberiu Iacob – Ridzi spune, însă, că tehnic lururile sunt OK. „În toată Colonia  există această problemă, pentru că aceste case nu au o fundaţie foarte mare. De-a lungul timpului s-a tot pus pământ. Şi acum lucrăm în Colonie, dar, oricât am încerca, nu putem să coborâm nivelul drumului sau al trotuarului mai jos decât se poate tehnic. De intrat şi ieşit pe geam se putea face şi acum 100 de ani când a fost construită casa, nu e o chestiune care să ţină de noi”,a  subliniat Iacob – Ridzi. El a precizat că toate aceste lucrări au fost supervizate de un diriginte de şantier, de proiectant, de un expert, etc.
[slideshow_deploy id=’17636′]