Pârtia de schi din Pasul Vâlcan a fost reautorizată

 

Reprezentanţii administraţiei locale de la Vulcan au făcut toate demersurile necesare pentru reautorizarea pârtiei de schi din Pasul Vâlcan. Potrivit informaţiilor Autorităţii Naţionale pentru Turism în staţiunea montană din Vulcan există doar 395 de metri de pârtii de schi.

0_pasul-valcan-hunedoara-partie-ski-si-snowboard-telegondola-munte-zapada-iarna-schi

“In Pasul Vulcan la sfarsitul anului 2015 am reusit sa depunem toate documentele pentru reautorizarea partiei, sa construim acel apres-ski langa telegondola si sa creem acel centru de inchirieri pentru schiuri, clapari pentru schiori. In acest an vom pune la dispozitia celor care doresc sa vina sa schieze atat cele necesare cat si un loc unde sa serveasca o cafea”,  a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Pârtia Pasul Vâlcan este o pârtie cu un grad mic de dificultate cu lungimea de 340 de metri. Altitudinea de plecare este la 1317 metri, are o înclinație de 16% și o diferență de nivel de 61 de metri. Se desfășoară pe lățimea de 40 de metri și suprafața de 1,3 hectare și are altitudinea de sosire la 1256 de metri. Pârtia Pasul Vâlcan are o capacitate de până la 600 de persoane și este deservită de un teleski. Zona este într-un continuu proces de modernizare, iar domeniul skiabil se dorește a avea lungimea totală de 30 de kilometri, întinzându-se pe 13,6 hectare.Potrivit unei informări a Autorităţii Naţionale pentru Turism doar proiectul de dezvoltare a staţiunii montane Pasul Vâlcan a fost finalizat în proporţie de 100%. Dar este vorba doar de prima parte a proiectului. A doua parte prevede unirea acestei staţiuni cu cea din Straja, iar acest proces nici măcar nu a început încă.

[slideshow_deploy id=’19661′]

 



(Următoarea știre) »