Merită vizitate! Cinci locuri cu apă termală din Transilvania unde te poţi relaxa în această vară

                Bihor
Merită vizitate! Cinci locuri cu apă termală din Transilvania unde te poţi relaxa în această vară
 În Transilvania sunt numeroase locuri cu bazine care au apă care tratează numeroase afecţiuni, noi îți propunem cinci locații unde te vei simți bine, cu siguranță:

Băile Figa

Situată la 80 de kilometri de Cluj-Napoca, în județul Bistrița-Năsăud, stațiunea Băile Figa a devenit tentantă chiar și pentru clujeni, care făceau vara trecută cozi imense la intrarea în modernul ștrand.  Accesul la Băile Figa poate fi făcut de pe Drumul European 17 și se află la o distanță de doar un kilometru de orașul Beclean și 35 de Bistrița. Cu o piscină interioară, cu două bazine exterioare cu apă sărată și alte două cu apă dulce, cu tobogane, un râu leneș și numeroase locuri de plajă, stațiunea balneară își așteaptă vizitatorii.

Aquastar Satu Mare 

Cu bazine de relaxare şi distracţie, dar şi cu apă termală pentru tratament aquapark-ul dinSatu Mare poate fi o destinaţie perfectă atât pentru familiile cu copii, cât şi pentru tineri sau bătrâni. Biletul de intrare costă 30 de lei pentru adulți și 15 lei pentru copiii cu vârsta mai mare de 3 ani.

Complexul dispune de o zonă acoperită cu mai multe bazine de hidromasaj, frumos lucrate, întreținute, numeroase țâșnitoare, perdea de apă și jacuzzi. În incinta acoperită sunt amenajate mai multe tipuri de saune. Doritorii pot apela la ședințe separate de hidromasaj, kinetoterapie și masaj. AquaStar are cinci piscine exterioare: o piscină de relaxare şi distracţie, piscină semiolimpică, piscină pentru copii, iar pentru aventurieri o piscină cu tobogane, iar apa termală din belșug a permis și construirea unui bazin perfect pentru tratament. Aici există și un bar/restaurant unde clienții pot servi meniul zilei.

 

Tăşnad

Ştrandul de la Tășnad, judeţul Satu Mare este perfect pentru o cură cu apă termală atât vara cât și în perioada temperaturilor scăzute. Stațiunea dispune de șase bazine cu apă termală, ștrandul fiind deschis zilnic, între orele 8.00 şi 22.00. Staţiunea din Tăşnad este una dintre cele mai renumite din judeţ, apa termală fiind benefică pentru organism. În ultimii ani, Primăria Tăşnad a investit în zona de agrement în jur de cinci milioane de lei. Potrivit unui raport al Ministerului Sănătăţii, apa termală de la staţiune poate fi folosită ca tratament pentru boli reumatismale, neurologice periferice cronice, ginecologice cronice, afecţiuni post-traumatice sau pentru boli profesionale, endocrine sau boli de metabolism.


Băile Felix și Băile 1 Mai

Ştrandul Felix din Băile Felix dispune de 6 bazine cu apă termală naturală: 2 bazine pentru copii unde temperature apei este 32-34 grade Celsius, 1 bazin cu valuri 1 bazin relaxare şi 2 bazine pentru toate categoriile, în acestea temperatura apei fiind între 34-36 grade Celsius. Ştrandul Apollo este singurul ştrand public din Băile Felix care este deschis tot anul, indiferent de anotimp sau sărbatori. Dispune de un bazin acoperit şi 3 bazine exterioare cu apă termală. Ştrandul Padiş este unul din cele mai accesibile ştranduri publice din staţiune Băile Felix. Dispune de 3 bazine cu apă termală naturală, iar tarifele mici practicate oferă posibilitatea tuturor de a se bucura de efectele benefice ale apei termale din Băile Felix. Turiştii care doresc să aibă parte de mai multă distracţie pot opta pentru Aqua Parcul President din apropierea Băilor Felix. Au la dispoziție 13 piscine interioare, 5 piscine exterioare, zonă de agreement pentru copii, tobogan interior şi exterior.
Localitatea Băile 1 Mai este situată la 8 km de Oradea, la 140 de metri altitudine în valea pârâului Peţa, la poalele Dealurilor Pădurii Craiului. Apele termaledin staţiune pot trata afecţiuni ale aparatului locomotor (reumatismale degenerative, inflamatorii, abarticulare, posttraumatice), afecţiuni ginecologice. Boli asociate: afecţiuni funcţionale ale sistemului nervos central şi periferic; boli ale aparatului cardiovascular; gastrite cronice; hepato-colecistite cronice; litiaze renale.

 

Ocna Şugatag
Staţiunea balneoclimaterică Ocna Şugatag se află în judeţul Maramureş, la 20 km de oraşul Sighetu Marmaţiei, la 490 m altitudine la poalele munţilor Ţibleş-Gutâi. În staţiunea Ocna Şugatag se tratează afecţiunile reumatismale degenerative şi abarticulare, afecţiuni neurologice periferice, respectiv pareze, sechele după polineuropatii sau afecţiuni ginecologice. Baza de tratamant din Ocna Şugatag permite efectuarea unor băi calde în cadă, electroterapie, hidroterapie, termoterapie, aerohelioterapie şi masaj medical. Apa sărată se se extrage dintr-o mină inundată de la 200 de metri adâncime, prin pompare şi este adusă pe conductă la staţiune. Apa sărată din staţiunea Ocna Şugatag poate face minuni, mai ales dacă curele de tratament se fac cu apă încălzită la 37 de grade.

Ocna Şugatag

sursa:voceatransilvaniei.ro

 

[slideshow_deploy id=’13836′]